Ministrul Transporturilor: Până în 2024 pot fi finalizaţi 700 km de autostradă şi 300 km de drum expres – Cronica dimineții

1. Există toate şansele ca anul viitor în România să se lucreze pe 250-300 km de autostrăzi, drumuri expres, variante ocolitoare, iar până în 2024 pot fi finalizaţi 700 km de autostradă şi 300 km de drum expres, a declarat ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode. (News.ro)

2. Ministerul Finanţelor nu are în vedere o majorare a taxelor nici în acest an şi nici în anul următor, pentru că are deja soluţii de finanţare a cheltuielilor care sunt necesare în această perioadă, a declarat joi ministrul Finanţelor, Florin Cîţu. “Nu creştem taxele. Am spus: nu vom creşte taxele în această perioadă şi nici în viitor. Nu este un moment pentru a creşte taxele. Noi credem într-o economie liberală, cu impozite mici, puţine, dar pe care le plăteşte toată lumea.“ (Link)

3. Ieri, la Paris, CEO-ul Renault Group, Luca de Meo și Denis Le Vot, membru în comitetul executiv și coordonator al mărcii Dacia, au lansat Dacia Spring, primul automobil electric de serie. Caracteristicile sale ar putea face din acest automobil cel mai vândut vehicul electric din Europa. (Profit.ro)

Una din Cronica de Business: Plaforma românească de food delivery Tazz by eMAG, business în care eMAG, cel mai mare retailer local online, deține o participație de 54%, a fost capitalizată cu 25 milioane de lei pentru dezvoltări în tehnologie și infrastructură, creșterea echipei și extinderea parteneriatelor cu restaurante și retaileri. (Profit.ro)

4. Tratamentul cu Remdesivir nu are efect substanțial asupra șanselor de supraviețuire a pacienților cu Covid-19, arată un test clinic realizat de Organizația Mondială a Sănătății. Rezultatele testului, care a studiat efectele Remdesivirului și ale altor trei potențiale scheme terapeutice la 11.266 pacienți spitalizați, a concluzionat că niciunul dintre tratamente nu a ”afectat substanțial mortalitatea” sau a redus nevoia de ventilare mecanică a pacienților. ”Remdesivir, hidroxiclorochina, lopinavir și interferon au părut să aibă efect redus asupra mortalității în spital”, arată studiul. Rezultatele testului OMS arată de asemenea că aceste medicamente au avut efect redus asupra perioadei în care pacienții au stat în spital. (Hotnews)

5. Premierul Ludovic Orban a declarat că s-au stabilit alegerile parlamentare pentru data de 6 decembrie, în baza prevederilor constituţionale şi în baza legislaţiei în vigoare. Orban a criticat deciziile Curţii Constituţionale şi a arătat că trebuie schimbată componenţa acesteia, pentru a elimina ”politrucii”. În replică, preşedintele CCR, Valer Dorneanu, a declarat, joi seară, că ”în nicio ţară din Europa primul ministru nu-şi permite să aibă un asemenea limbaj şi asemenea atacuri suburbane la adresa Curţii Constituţionale”. (News.ro)

Una din Cronica Externă: Sărăcia în SUA a atins niveluri mai ridicate decât înainte de pandemie, ca urmare a terminării stimulilor financiari masivi cheltuiți pentru a răspunde crizei coronavirus. Un studiu a descoperit că numărul oamenilor care trăiesc în sărăcie a crescut cu opt milioane din luna mai, iar un alt studiu arată că sărăcia a crescut cu șase milioane în ultimele trei luni. (NYTimes)

6. Personalul de pază susținut de Poliția Metrou și alte forțe de ordine publică vor limita, după caz, accesul călătorilor în stațiile de metrou pentru evitarea supraaaglomerării, informează Metrorex. (Profit.ro)

7. Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că Eugen Nicolicea nu mai are susţinerea organizaţiei locale din care face parte pentru o nouă candidatură la alegerile parlamentare. În ceea ce îi priveşte pe Şerban Nicolae şi Florin Iordache, Ciolacu precizează că el a promis că nu vor candida pe listele PSD oameni ”cu probleme penale”, iar în acest context a declarat că nu ştie ca cei doi să aibă astfel de probleme. Liderul PSD a mai spus că filiala de la Teleorman a PSD va decide dacă o propune sau nu pe Viorica Dăncilă pentru un mandat în Legislativ. (News.ro)

8. Numărul pasagerilor transportați de companiile aeriene a scăzut cu peste 96% în toate cele 19 state membre UE pentru care sunt disponibile datele, în trimestrul doi din 2020, comparativ cu perioada similară din 2019, arată datele publicate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat). (Profit.ro)

9. Documentarul „colectiv”, în regia lui Alexander Nanau, este propunerea României pentru o nominalizare la premiile Oscar 2021, secţiunea „Cel mai bun lungmetraj internațional”, anterior numită “Cel mai bun film străin”. (News.ro)

Una din Cronica de Tehnologie: Google a lansat o nouă versiune a soluției Analytics de măsurare a performanței online, care oferă mai multe informații cu ajutorul AI-ului. Google spune că datele lipsă rezultate din eliminarea suportului pentru cookie-urile terțe vor fi suplinite de previziunile făcute de AI. Printre altele, Google Analytics 4 poate facă măsurători cross-device și oferă un control mai amănunțit asupra segmentelor de date. (Search Engine Land)

10. Un senator brazilian, apropiat al președintelui Bolsonaro, a fost surprins de poliție, care i-a percheziționat casa, cu o sumă de bani în lenjeria intimă, “între fese”. Poliția nu a dat detalii despre suma și deși există o înregistrare video aceasta nu va fi făcută publică. (Reuters)

Fotografia dimineții – Alexandru Rafila a anunţat că se va înscrie în PSD şi va candida pe lista partidului la alegerile parlamentare. El va deschide lista formaţiunii la Camera Deputaţilor, în Bucureşti. Inquam Photos / George Calin:

Ți-ar mai putea plăcea
Peste 100.000 de pacienți, un record, internați din cauza Covid-19 în spitalele din SUA – Cronica dimineții
Cronica dimineții – Merkel si Macron vor o armată europeană

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău