Despre Cronica.ro

Cronica.ro a pornit ca un hobby pentru mine, Orlando Nicoară. Deoarece că mă trezesc foarte devreme dimineață și citesc multe știri am lansat acest site cu intenția de a le sinteza pe cele mai importante. Am început cu Cronica dimineții, cele mai interesante/importante știri ale dimineții, și cu Cronica serii, o copie pentru ceea ce s-a întâmplat important în timpul zilei, iar ulterior am adăugat Cronica de Tehnologie, apoi cea Sportivă, de Business, de Carte, de Divertisment, Externă, Juridică și de Mediu.

Cronicile dimineții și serii sunt scrise de mine. Nu sunt jurnalist dar am 20+ ani de experiență media și online + sunt cofondator la două proiecte de stiri, News.ro și Profit.ro.

Cronica de Business este scrisă de Andreea, care are o experiență jurnalistică de 15+.

Cronica Externă și cea Juridică sunt scrise de Claudia, avocat, activistă implicată din 1992 în politică și mișcări civice, cu studii în relații internaționale, specializată în politica externă și de securitate a UE. Claudia scrie analize pe teme externe de mai mulți ani și a fost citată în aproape 40 de publicații internaționale cu o analiză despre populism și impactul crizei refugiaților din 2015.

Cronica de Tehnologie este scrisă de Liviu, peste 15 ani experiență în domeniu.

Cronica Sportivă este scrisă de Guști, 20+ ani experiență.

Cronica de Carte este scrisă de Jovi de la filme-carti.ro.

Cronica de Divertisment este scrisă de Daniel, jurnalist.

Cronica de Mediu este scrisă de Corina, pasionată de domeniu.