10 miliarde de tone de gheață s-au topit într-o singură zi, în Groenlanda – Cronica serii

1. 10 miliarde de tone de gheață s-au topit într-o singură zi, miercuri, în Groenlanda. Cu apă rezultată din topirea a unui miliard de tone de gheață se pot umple 400.000 de bazine olimpice. În total 197 miliarde tone de gheață s-au topit, în Groenlanda, luna trecută. (AP)

2. DIICOT a anunţat oficial că probele preluate din curtea lui Gheorghe Dincă, suspectul cazului de la Caracal, conţin ADN-ul Alexandrei Măceşanu, tânăra de 15 ani, dispărută. (News.ro)

3. Aproape 19.000 de persoane acuzate de omor, viol, furt, trafic de droguri au fost eliberate în baza Legii recursului compensatoriu, în perioada 19 octombrie 2017 – 21 iunie 2019. (News.ro)

4. Taxele plătite de sălile de jocuri de noroc, din spații reale sau virtuale, au crescut, în decursul ultimilor 5 ani, cu aproape 50%, ajungând la 3,5 miliarde de lei pe an. (Profit.ro)

5. Autoritățile din Germania au capturat cea mai mare cantitate de cocaină, 4,5 tone, de până acum. Valoarea estimată depășește $1 miliard. (BBC)

6. Procter & Gamble a tăiat $8 miliarde din valoarea Gillette din cauza vânzărilor slabe ale brandului din ultimii ani. P&G a cumpărat Gillette în 2005 pentru $57 miliarde. (Quarz)

7. Alphabet/Google a devenit compania care deține cel mai mult cash din lume, depășind Apple. Google are în conturi $117 miliarde, în timp ce rezervele cash ale producătorului iPhone, au coborât la $102 miliarde. (Profit.ro)

8. Biserica Catolică din Portland va plăti $4 milioane celor opt bărbați abuzați sexual de un preot, în anii 70-80, când aceștia erau copii. (WSJ)

9. Începând cu 20 august va fi interzisă vânzarea apei în sticle de plastic, pe aeroportul internațional din San Francisco. (Link)

10. Doctorii au găsit în gura unui băiat de șapte ani din India, care se plângea de dureri, 526 de dinți. (TheGuardian)

Fotografia serii – Coperta ultimului număr The Economist:

Ți-ar mai putea plăcea
Liviu Dragnea va anunța duminică seara dacă va candida la Președinție – Cronica serii
Cronica serii – Curtea Constituţională a luat decizia pe tema protocoalelor de colaborare cu SRI

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău