Microsoft va lansa suita Office 2021 pe 5 octombrie, aceeași zi în care va fi lansat și Windows 11 – Cronica de Tehnologie

1. Microsoft va lansa suita Office 2021 pe 5 octombrie, aceeași zi în care va fi lansat și Windows 11. Din câte se cunoaște până acum, va fi implementat un dark mode și vor exista o serie de îmbunătățiri pe partea de accesibilitatea. Microsoft intenționează să ofere 5 ani de suport tehnic. (Profit.ro)

2. Măsurile Facebook împotriva organizațiilor criminale care-i folosesc platforma sunt slabe, rezumându-se la câteva pagini dezactivate. Aceasta este concluzia ce poate fi trasă chiar din documentele companiei, în care se arată că proprii angajați au identificat mai multe grupări de traficanți de oameni, arme și droguri. (WSJ)

3. A15 Bionic are un procesor cu 10%-18% mai rapid decât A14, conform primelor teste sintetice. Pe partea de procesare grafică, câștigul este de 15% la iPhone 13. Versiunile Pro stau mult mai bine pe partea grafică, având un GPU cu mai multe nuclee. (MacRumors)

4. Inteligența artificială se află într-un moment critic al evoluției sale, conform unui raport realizat de experți din toată lumea. În acest moment, când AI-ul este deja implicat în multe dintre activitățile oamenilor, trebuie evaluate și atenuate riscurile, precum discriminarea evidentă la multe soluții de învățare mecanică. (TechXplore)

5. Printr-o conexiune optică wireless, care folosește raze laser, au fost transferați aproape 700TB, în cadrul unui test realizat de-a lungul Râului Congo de Project Taara, care ține de Alphabet. Tehnologia numită FSOC (Free Space Optical Communications), poate crea conexiuni de 20Gbps+ între două puncte între care nu există obiecte care pot bloca razele. (The Verge)

6. GoPro Hero10 filmează 4k cu 120fps și 5,3K cu 60fps. Noua versiune este compatibilă cu accesoriile pentru Hero9 și simplifică operațiunile de filmare și fotografiere. Pe de altă parte, este scumpă ($500), are o autonomie mică, iar calitatea în lumină slabă lasă de dorit. (The Verge, Review)

7. Numărul de utilizatori ai serviciului de ride hailing Didi Chuxing a scăzut cu 30% în august, după listarea la bursă. Noile reglementări din China au făcut ca Didi să scadă la 10.9 milioane de utilizatori, de la 15.6 milioane. (FT)

8. China extinde vânătoarea minerilor de criptomonede și vizează acum inclusiv centrele de date și instituțiile de cercetare și învățământ în căutarea minerilor deghizați. Autoritățile sunt îngrijorate că minarea criptomonedelor poate afecta rezervele de energie pentru iarnă. (Bloomberg)

9. Walmart+, rivalul Amazon Prime, lansat în urmă cu un an, a ajuns la aproximativ 32 de milioane de abonați în SUA. Conform unui sondaj făcut de Deutsche Bank, 86% dintre abonații Walmart+ folosesc și Amazon Prime. (CNBC)

10. Una dintre cele mai mari celebrități din China, actrița și cântăreața Zhao Wei, a fost pur și simplu ștearsă de pe internet de Partidul Comunist, care a declanșat o campanie împotriva a ceea ce numește cultura nesănătoasă a vedetelor. Wei, care avea 86 de milioane de urmăritori pe Weibo, nu mai apare la căutările online și nici pe platformele de streaming. (WSJ)

Ți-ar mai putea plăcea
Amazon vrea să facă 100.000 de angajări pentru operațiunile de depozitare și livrare – Cronica de Tehnologie
BlockFi urmează să-și ceară falimentul în zilele următoare – Cronica de Tehnologie