16 companii aeriene din Europa vor returna banii pasagerilor în 7 zile de la anularea zborurilor – Cronica de Turism

1. Germania a inclus România pe lista roșie. În urma acestei decizii, cetățenii români pot intra în Germania doar prin prezentarea certificatului european. În plus, cetățenii care intră în Germania pe baza unui test negativ PCR sunt obligați să intre în carantină pentru o perioadă de 10 zile. Perioada poate fi scurtată la 5 zile prin efectuarea unui nou test PCR. (DW)

2. Cetățenii români care călătoresc în Marea Britanie sunt obligați să prezinte la intrare certificatul european începând din 4 octombrie. Persoanele care prezintă certificatul pe baza unui test PCR negativ sunt obligate să intre în carantină timp de 10 zile și să plătească anticipat încă două teste Covid pe care le vor efectua în ziua a doua și ziua a opta de la sosire. Excepție de la această ultimă regulă fac copiii cu vârsta mai mică de 4 ani. (Airlines Travel)

3. România a actualizat în 3 octombrie lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Bulgaria și Republica Moldova au intrat în zona roșie, în timp ce Austria, Elveția și Ucraina sunt înscrise acum pe lista galbenă. De asemenea, în urma scăderii numărului de cazuri, Olanda, Germania și Franța au intrat pe lista verde. (Airlines Travel)

4. Wizz Air a anunțat că va opera zboruri pe ruta București – Aqaba, un oraș din Iodania cu ieșire la mare, începând din 15 decembrie. Ruta va fi operată cu o frecvență de ouă zboruri pe săptămână, în zilele de miercuri și sâmbătă. Ryanair și Tarom operează de asemenea zboruri spre Iordania, însă spre capitala Amman. (Boarding Pass)

5. Blue Air a anulat numeroase zboruri planificate pentru lunile noiembrie și decembrie. Cele mai multe zboruri au fost anulate pe rutele București – Timișoara și București – Frankfurt, însă există anulări și pentru zboruri din București spre Cluj-Napoca, Stuttgart sau Lyon. (Boarding Pass)

6. 16 companii aeriene din Europa s-au angajat în fața Uniunii Europene să returneze banii pasagerilor în termen de cel mult 7 zile de la anularea zborurilor. Pasagerii vor primi ca opțiuni returnarea integrală a prețului călătoriei, un voucher sau reprogramarea zborului. Cele 16 companii aeriene sunt Aegean Airlines, Alitalia, Austrian Airlines, Air France, British Airways, Brussels Airlines, EasyJet, Iberia, Eurowings, KLM, Lufthansa, TAP, Norwegian, Ryanair, Vueling și Wizz Air. (Schengen Visa Info)

7. Travelator propune turiștilor o vacanță de o săptămână în Sicilia pentru numai 84 de euro de persoană. Prețul include zboruri dus-întors de la București la Palermo cu Ryanair pentru numai 19 euro și cazare în cameră dublă timp de 7 nopți cu mic dejun inclus pentru 131 de euro. (Travelator)

8. În apropierea sezonului de iarnă, TukTuk oferă un ghid de călătorie pentru celebra stațiune de schi Bansko din Bulgaria. Publicația menționează 10 atracții turistice care pot fi interesante inclusiv pentru cei care vizitează Bansko fără scopul de a merge la schi. (TukTuk)

9. Disney a anunțat că va deschide hotelul Star Wars: Galactic Starcruiser de la Hollywood în 1 martie. Hotelul va oferi clienților o experiență apropiată de universul Star Wars prin intermediul unui pachet de două nopți care va include cazare, masă și activități diverse precum un antrenament de luptă cu săbiile cu laser sau o competiție între droizi, pe lângă o vizită în parcul tematic Star Wars: Galaxy’s Edge din apropiere. Un pachet de două nopți pentru o familie de patru persoane începe de la circa 6000 de dolari. (Travel Weekly, Disney World)

10. Compania de croaziere MSC Cruises a anunțat că va organiza noi croaziere în Europa în acest sezon, ca urmare a cererii ridicate din partea clienților. Astfel, vasul Magnifica cu o capacitate de 2518 pasageri va permite turiștilor să viziteze mai multe orașe europene, printre care Hamburg, Londra, Le Havre, Paris, Bruxelles sau Amsterdam. În fiecare port vasul de croazieră va staționa 12 ore, pentru ca turiștii să aibă mai mult timp la dispoziție pentru a vizita orașele. (CruiseHive)

Ți-ar mai putea plăcea
Companiile aeriene anunță reconfigurări ale zborurilor spre destinații din Italia – Cronica de Turism
Tarom renunță la încă o rută internațională: București – Munchen – Cronica de Turism
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău