17 milioane de britanici petrec zilnic mai bine de o oră în TikTok – Cronica de Tehnologie

1. Google a prezentat Pixel 5 (€630), un smartphone cu 5G, ce nu are chipset de flagship, tocmai pentru a veni cu un preț de vânzare mai mic – ecran de 6 inch, două camere foto, Snapdragon 765G, 8GB RAM, 128GB stocare, 4.000 mAh baterie, certificare IP68. (Profit.ro)

2. Noul Chromecast, care va costa $50, vine cu Google TV, o interfață grafică la baza căreia stă sistemul de operare Android TV, și o telecomandă cu butoane speciale pentru YouTube și Netflix. Noua versiune poate reda conținut 4K cu 60 de cadre pe secundă. Profit.ro

3. Smartphone-ul cu două ecrane LG Wing va costa $999 și va fi disponibil, cel puțin în SUA, din 15 octombrie. Wing vine cu o abordare originală și bizară în același timp, cu unul din ecrane rotindu-se la 90 de grade. (The Verge)

4. Xiaomi a lansat seria de flagship-uri Mi 10T, compusă din 3 modele cu Android 10: Mi 10T (€499), Mi 10T Pro (€599) și Mi 10T Lite (€279). Alături de telefoane, producătorul chinez a prezentat și smartwatch-ul Mi Watch (€99), care se limitează în principal la funcții de fitness și promite o autonomie de 16 zile. (Android Police)

5. Palantir a debutat la bursa din New York cu un preț de $10 pe acțiune, însă, până la finele primei zile de tranzacționare, acestea au scăzut la $9.5. Valoarea de piață a companiei care dezvoltă software de analiză pentru firmele mari și de stat este acum de aproximativ $20.9 miliarde. (CNBC)

6. Facebook a făcut primul pas vizibil în realizarea interoperabilității dintre produsele sale de comunicare, aducând împreună utilizatorii de Instagram Direct și cei de Messenger, care pot primi și trimite mesaje dintr-o rețea în cealaltă. Pentru cei care au doar cont de Instagram, nu este necesar un cont de Facebook pentru a scrie unui utilizator care folosește Messenger. (Profit.ro)

7. Pixel 4a 5G este al doilea smartphone prezentat de Google, alături de Pixel 5. Cele două device-uri au în comun anumite caracteristici, precum designul și camerele foto, însă Pixel 4a 5G face câteva compromisuri (ecran, RAM, baterie) pentru a ajunge pe piață la $499. (9to5Google)

8. Cloudflare anunță Cloudflare Web Analytics, o soluție de analiză a traficului web care promite, în mare, aceleași facilități ca Google Analytics, însă ar fi mai puțin invazivă pentru utilizatori și intimitatea acestora. Cloudflare Web Analytics va fi, eventual, disponibilă gratuit tuturor, însă, pentru început, aceasta poate fi folosită doar de clienții companiei. (Fortune)

9. China urmează să înceapă o investigație antitrust împotriva Google, care este acuzat că își sufocă rivalii folosindu-se de poziția dominantă pe care o deține. Acuzatorul ar fi Huawei, care a făcut plângerea încă de anul trecut, ca urmare a embargoului la care a fost supus de SUA. (Reuters)

10. 17 milioane de britanici petrec zilnic mai bine de o oră în TikTok, cu o medie a deschiderii aplicației de 13 ori pe zi, arată o prezentare internă a companiei chineze. TikTok are 11 milioane de utilizatori zilnici în Franța, 10,7 milioane în Germania și 9,8 milioane în Italia – țările europene în care TikTok a prins cel mai bine. Pe întreg continentul, TikTok numără peste 100 de milioane de utilizatori. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica de Tehnologie – TikTok scos din Google Play India pentru că încurajează pornografia
Apple a cumpărat 18 companii de Inteligență Artificială din 2010 până în prezent – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău