1,7 milioane de persoane au protestat, ieri, pe străzile din Hong Kong – Cronica dimineții

1. 1,7 milioane de persoane au protestat ieri, în liniște, pe străzile din Hong Kong. Numărul reprezintă aproximativ un sfert din populația orașului. (TheGuardian)

2. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare şi Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului au anunțat că nu există date care să confirme sau să indice existenţa unor factori de risc radiologic pentru populaţia României. Explicațiile vin după ce pe 8 august a avut loc o explozie, în nordul Rusiei, în timpul testării unui motor de rachetă, care a ucis cinci experți în fizică nucleară și a rănit alți cel puțin trei. (News.ro)

3. Impozitarea pensiilor speciale mai mari de 7.000 de lei va fi adoptată de Guvern printr-un proiect de lege, care va fi apoi transmis pentru dezbatere și vot final în Parlament, a anunțat premierul Dăncilă. (Profit.ro)

4. Peste 1.500.000 de persoane au tranzitat frontiera, în perioada minivacanţei de Sfânta Maria, în creştere cu 50% faţă de 2018. (News.ro)

5. Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de peste 56,7 miliarde de lei, la 31 iulie 2019, în creștere cu 27,8% față de nivelul existent în luna similară a anului trecut. (Profit.ro)

6. Benzinăriile româneşti sunt mai „eficiente” decât cele din Austria şi se apropie de cele din Germania. În medie o benzinărie din România vinde mai mult carburant decât una din Austria şi, în viitorul nu foarte îndepărtat, va ajunge volumul mediu al unei staţii din Germania. (Economica)

7. Ministrul pentru Brexit a semnat abrogarea Actului Parlamentului de la Londra care consfințea aderarea Marii Britanii la Uniunea Europeană în 1972. Actul prevedea transpunerea automată a legislației europene în cea britanică. (Hotnews)

8. Somajul în rândul tinerilor americani, cu vârsta între 16 și 24 de ani, a ajuns la 9,1%, cel mai scăzut nivel din iulie 1966. (WSJ)

9. Astăzi expiră licența care le permite chinezilor de la Huawei să cumpere produse americane. Este de așteptat ca Departamentul pentru Comerț să prelungească licența cu încă 90 de zile. (Reuters)

10. Angajaților de la o uzină Shell, din Pennsylvania, li s-a transmis că prezența la evenimentul cu președintele Trump nu este obligatorie, însă doar cei prezenți vor fi plătiți pentru ziua respectivă. (Link)

Fotografia dimineții este de la protestele de ieri, din Hong Kong. Anthony Kwan/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Alegeri anticipate in Republica Moldova – Cronica dimineții
Ministrul Finanțelor: România nu va avea recesiune economică anul acesta – Cronica dimineții
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău