Azi incepe Australian Open, Halep joaca maine cu Brady I Cronica Sportiva

1. Georgeta Popescu a câştigat, duminică, medalia de aur în proba de monobob, la Jocurile Olimpice de Tineret de la Lausanne, a doua a delegaţiei României. În 2022, la Beijing, această probă va figura pentru prima dată în programul Jocurilor Olimpice de iarnă.

2. Simona Halep şi-ar dori să câştige Australian Open, turneu despre care spune că este “happy slam”. “Mi-ar plăcea să câştig Australian Open pentru că Darren e australian. Am o oarecare afinitate cu australienii pentru că sunt oameni relaxaţi şi m-au primit cu căldură mereu de câte ori am jucat acolo. Şi îmi place turneul, e ‘happy slam’”. Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 4, va evolua împotriva americancei Jennifer Brady, locul 49 WTA, în primul tur al Australian Open. Turneul incepe azi, meciul lui Halep va avea loc marți, la o oră ce va fi anunțată ulterior.

3. Din Europa:
Liverpool a învinsieri cu 2-0 pe Manchester United (Virgil van Dijk ’14, Salah 90+3). Liverpool (un meci mai puţin) conduce în clasament, cu 64 de puncte, urmată de Manchester City, cu 48 de puncte, Leicester, cu 45 de puncte, şi Chelsea, 30 de puncte. Man U ocupă locul 5, cu 34 de puncte.

Bayern Munchen a învins, cu 4-0, pe Hertha Berlin şi a urcat pe locul 2 în clasamentul Bundesliga

AC Milan a învins cu 3-2 (0-1) pe Udinese, golul victoriei fiind marcat in minutul 90+3 de Ante Rebici. Inter a remizat, 1-1, la Lecce

Atletico Madrid, eşec cu Eibar în LaLiga: scor 0-2

4. Astra a învins ieri cu 2-0 divizionara poloneză de prim eşalon LKS Lodz (locul 16, ultimul). Alibec, din pasa lui Budescu, respectiv Albert Stahl, din pasa lui Dragoş Gheorghe, au marcat pentru victoria elevilor lui Bogdan Andone.
Astra a început meciul cu Lazar – D. Bruno, Graovac, Dima, Radunovici – Crepulja, Seto – Begue, Budescu, V. Gheorghe – Alibec. În partea secundă au intrat Kitanov, Popa – Simion, Biceanu, Graur, Dandea, Truşescu, Enache, Stahl, Fatai, Avram, Baicu, D. Gheorghe.

5. Luptătorul Conor McGregor a revenit cu victorie în UFC, el impunându-se în doar 40 de secunde în faţa americanului Donald Cerrone, într-o gală care a avut loc la La Vegas. Irlandezul în vârstă de 31 de ani a reuşit unul dintre cele mai spectaculoase meciuri ale carierei sale, notează bbc.com. (link)

6. Inotatorul Robert Glinţă a obţinut ieri medalia de argint la 50 de metri spate, în etapa de la Beijing a FINA Champions Swim Series. Glinţă a încheiat circuitul cu şase medalii: trei de argint şi trei de bronz.

7. Clubul de rugby Saracens a anunţat, pe site-ul oficial, că acceptă sancţiunea de retrogradare, decisă pentru depăşirea plafonului de salarii, şi şi-a cerut scuze pentru greşelile făcute. Clubul londonez, care a dominat rugbiul european în ultimii ani, a fost penalizat în noiembrie cu 35 de puncte şi amendat cu peste şase milioane de euro pentru depăşirea plafonului de salarii în ultimele sezoane. (link)

8. Antwerp, antrenată de Ladislau Boloni, a învins ieri în deplasare, 2-1 (1-1), pe Cercle Bruges. Antwerp ocupă locul 3, cu 42 de puncte, în urma echipelor FC Bruges, 49 de puncte (două meciuri mai puţin), şi Gent, tot 42 de puncte, dar golaveraj mai bun.

9. Din handbal:
Echipa de handbal feminin Gloria Bistriţa a fost învinsă duminică, în deplasare, de formaţia daneză Odense Handbold, cu scorul de 25-19 (9-9), în cea de-a treia partidă din grupa C a Cupei EHF. (link)

Măgura Cisnădie a fost învinsă duminică, în deplasare, de formaţia daneză Copenhaga Handball, scor 33-22 (14-8), în cea de-a treia partidă din grupa B a Cupei EHF. (link)

10. Petrolul a anunţat că l-a achiziţionat pe mijlocaşul spaniol Pol Roige Rodriguez, care se află de noaptea trecută în cantonamentul de la Belek al echipei pregătite de Costel Enache. În vârstă de 25 de ani, Pol Roige are experienţa eşalonului secund iberic, acolo unde a evoluat în 39 de partide, în tricoul lui CE Sabadel (2014-2015) şi, mai apoi, în cel al formaţiei RCD Mallorca (2015-2017). Jucător de bandă, spaniolul a mai evoluat, de-a lungul carierei la Barcelona U17, Real Madrid U17, UE Cornella, UE Castelldefels, Celta Vigo B şi Hercules Alicante, iar ultima dată a jucat în prima ligă suedeză, pentru GIF Sundsvall.

Ți-ar mai putea plăcea
Marian Drăgulescu (38 de ani) s-a calificat la JO de la Tokyo, echipa masculina nu I Cronica Sportiva
SCM Râmnicu Vâlcea s-a calificat în ”sferturile” European League la handbal feminin – Cronica Sportivă

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău