300 de muzee și instituții culturale participă sâmbătă la Noaptea Muzeelor – Cronica de Divertisment

1. Aproape 300 de instituții culturale din România, printre care se numără 217 muzee, participă sâmbăta, 13 mai, la evenimentul anual Noaptea Muzeelor, care se organizează în 82 de localități din 33 de județe din întreaga țară. În București, publicul va avea acces gratuit la 60 de muzee și instituții culturale, în timp ce alte județe cu un număr ridicat de evenimente sunt Târgu Mureș, Iași, Cluj-Napoca și Brașov. Lista completă a instituțiilor participante este disponibilă pe site-ul oficial al evenimentului. (News.ro, Noaptea Muzeelor)

2. Premiera săptămânii în cinematografele din România este filmul de acțiune “Hypnotic” (“În transă”). Ben Affleck interpretează rolul unui detectiv care trebuie să deslușească un mister care leagă dispariția fiicei lui de un program secret care infiltreză noi realități în subconștientul oamenilor.

3. Comedia “Book Club: The Next Chapter” (“Clubul femeilor dezlănțuite 2”) cu Jane Fonda, Diane Keaton și Andy Garcia în rolurile principale poate fi urmărită de asemenea la cinema. Patru prietene călătoresc în Italia, însă vacanța se transformă într-un coșmar când secrete bine ascunse ies la iveală.

4. O altă premieră la cinema este comedia romantică “Love Again” (“Din nou îndrăgostită”), în care o tânără care încearcă să treacă peste moartea logodnicului ei și care trimite ocazional mesaje romantice către fostul lui număr de telefon leagă o relație neașteptată cu bărbatul căruia i-a fost alocat acel număr. În film apare și Celine Dion.

5. Drama “Beau Is Afraid” (“Toate fricile lui Beau”) îl are în centrul atenției pe actorul Joaquin Phoenix, care interpretează rolul unui bărbat care își confruntă trecutul, prezentul și viitorul după moartea subită a mamei sale.

6. Filmul SF “Crater” are astăzi premiera pe platforma Disney+. Acțiunea se petrece în anul 2254, când Caleb Channing primește vestea că va fi relocat dintr-o colonie minieră lunară pe o planetă îndepărtată. Înainte să plece, acesta pornește împreună cu patru prieteni într-o călătorie de explorare a unui crater misterios de pe Lună.

7. Serialul-documentar “Working: What We Do All Day” produs de Barack Obama și Michelle Obama va avea premiera pe platforma Netflix miercuri, 17 mai. Producția spune povestea mai multor oameni din perspectiva muncii pe care o desfășoară în fiecare zi, de la joburi banale în servicii până la manageri de companii, dintr-o largă varietate de domenii: sănătate, tehnologie sau HoReCa. Serialul este narat de Barack Obama, care apare ocazional în cadrul producției.

8. Documentarul “Still”, despre viața și cariera actorului Michael J. Fox, are astăzi premiera pe platforma Apple TV+. Producția spune povestea actorului canadian care a devenit celebru pentru trilogia “Back to the Future“ și oferă o perspectivă unică asupra modului în care s-a schimbat viața acestuia după ce a fost diagnosticat cu boala Parkinson.

9. Drama “Air”, cu Ben Affleck și Matt Damon în rolurile principale, poate fi urmărită de astăzi pe platforma Amazon Prime Video, la numai o lună de la apariția în cinematografe. Producția prezintă modul în care a luat naștere celebrul parteneriat dintre jucătorul de baschet Michael Jordan și producătorul de echipament sportiv Nike sub îndrumarea directorului executiv de marketing sportiv Sonny Vaccaro (Matt Damon). Affleck este regizor și interpretează rolul lui Phil Knight, cofondatorul Nike.

10. Premiera celui de-al cincilea sezon al popularului serial “Stranger Things” produs de Netflix va fi amânată din cauza grevei scenariștilor de la Hollywood, care solicită salarii mai mari și protecție împotriva implementării tehnologiilor de Inteligență Artificială. De asemenea, startul filmărilor la producția “Blade” din Marvel Cinematic Univers (MCU) a fost amânat din aceeași cauză. (Sceenrant)

Ți-ar mai putea plăcea
A apărut primul teaser pentru noul serial House of Dragon – Cronica de Divertisment
Batman este premiera săptămânii la cinema – Cronica de Divertisment

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău