62% dintre americanii cred că inteligența artificială va avea un impact major asupra angajaților în următorii 20 de ani – Cronica de Tehnologie

1. Codul generat de ChatGPT este nesigur, iar chatbot-ul ține acest lucru ascuns până când este întrebat în mod expres. Aceasta este una dintre concluziile trase în urma unui studiu realizat de un grup de cercetători afiliați Université du Québec, care spun că este îngrijorător faptul că bucățile de cod generate de chatbot-ul celor de la OpenAI este departe și de cele mai reduse standarde de securitate actuale. (The Register)

2. Statele Unite cer Coreei de Sud să nu lase Samsung sau SK Hynix să furnizeze cipuri pentru China, în cazul care aceasta va interzice cipurile făcut de Micron, ca răspuns la măsurile restrictive luate în ultima vreme de SUA. Micron, unul din marii producători de cipuri pentru memorii DRAM, este în prezent investigat de autoritățile chineze, iar președintele coreean Yoon Suk Yeol începe luni o vizită în Statele Unite. (FT)

3. Săptămânal, Netflix are 7 sau 8 dintre cele mai populare 10 seriale din SUA. Cel mai popular serial de anul trecut a fost Stranger Things, alt original Netflix, companie care acaparează între 7% și 8% din vizualizările lunare – în condițiile în care doar YouTube mai trece de 4%. Americanii petrec mai mult timp urmărind Netflix în fiecare lună decât Hulu, Disney+ și HBO Max la un loc. (Bloomberg)

4. Președintele SUA Joe Biden urmează să semneze în săptămânile următoare un ordin executiv prin care vor fi limitate investițiile companiilor americane în China. Pe surse, restricțiile sunt focusate pe tehnologii de ultimă oră, printre care quantum computing-ul, cipurile și inteligența artificială. (Bloomberg)

5. Școlile americane constată acum că Chromebook-urile ieftine se dovedesc, în fapt, mai costisitoare decât laptopurile mai scumpe. Cele aproximativ 31,8 milioane de portabile cu Chrome OS cumpărate de instituțiile americane de învățământ la începutul pandemiei au o durată de viață mai scurtă și o reparabilitate limitată și scumpă. O tastatură pentru un Chromebook de $200, de exemplu, ajunge să coste acum și $90, iar multe componente de schimb pur și simplu nu se găsesc. (Profit.ro)

6. 62% dintre americanii chestionați în cadrul unui sondaj la care au participat peste 11.000 de adulți cred că inteligența artificială va avea un impact major asupra angajaților în următorii 20 de ani. Pe de altă parte, doar 28% cred că vor resimți personal aceste efecte. (Pew Research Center)

7. Samsung trebuie să plătească $303 milioane pentru încălcarea brevetelor Netlist, a decis un juriu federal. Acesta a constatat că memoriile Samsung încalcă „în mod voit” cinci brevete deținute de Netlist în legătură cu procesarea eficientă a datelor. (Profit.ro)

8. WhatsApp a adăugat o opțiune prin care pot fi salvate mesajele care, în mod normal, sunt setate a fi șterse automat după o anumită perioadă de timp. Destinatarul poate face acest lucru, însă, numai dacă cel care a trimis mesajul respectiv își dă acordul. (Profit.ro)

9. Lyft urmează să disponibilizeze peste 1.200 de persoane, adică mai bine de 30% din cei peste 4.000 de angajați pe care îi are în prezent. Compania a mai tăiat în jur de 700 de job-uri anul trecut și speră să-și reducă astfel cheltuielile cu 50%. (NY Times)

10. Haosul bifelor albastre continuă pe Twitter, după ce compania a început în urmă cu câteva zile să elimine vechile bife, acordate pe bază de verificare. Unele personalități au primit noua bifă albastră, deși nu au plătit pentru Twitter Blue. Inclusiv personalități care nu mai sunt în viață au acum noua bifă albastră și figurează drept plătitori ai abonamentului. (Engadget)

Ți-ar mai putea plăcea
Piața smartphone-urilor a crescut cu 27% YoY în primul trimestru – Cronica de Tehnologie
Dezvoltatorii de aplicații au câștigat $111 miliarde anul trecut – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău