72% dintre americani cred că Facebook este o companie prea puternică – Cronica de Tehnologie

1. 72% dintre americani cred că Facebook este o companie prea puternică, iar 51% sunt de părere că Google și YouTube ar trebui “sparte” în companii separate. De asemenea, 56% dintre cele peste 1.100 de persoane chestionate cred că Guvernul ar trebui spargă companiile de tehnologie care au un control mare asupra unei industrii. (The Verge)

2. Un prototip al navei spațial Starship, dezvoltată de SpaceX, a explodat în timpul unui test de presiune criogenă. (Cnet)

3. 61% din energia produsă de Germania în luna februarie a venit din surse regenerabile. Aproape jumătate din electricitatea țării a fost produsă luna trecută de vânt. (Renew Economy)

4. Huawei a încălcat sancțiunile impuse Iranului, livrând componente interzise celui mai important operator de telefonie din această țară, conform unor documente din 2010. (Reuters)

5. Google lansează al doilea pachet de facilități pentru smartphone-urile Pixel, care include, printre altele, noi gesturi Motion Sense, un sistem de depistare a accidentelor auto, noi efecte de AR și emoji-uri. (TechCrunch)

6. Alphabet lansează Tidal, un proiect care-și propune să folosească vederea computerizată și inteligența artificială pentru a urmării peștii din mări și oceane, cu scopul protejării acestora și “hrănirii durabile a umanității”. (The Verge)

7. Google implementează în Gmail un nou sistem de detectare a documentelor care conțin malware, ce folosește învățarea mecanică. Gigantul american spune că Gmail blochează acum 99,9% din amenințări înainte ca acestea să ajungă în Inbox. (Google)

8. Google anulează evenimentul Cloud Next din cauza coronavirusului. La evenimentul programat pentru prima parte a lunii aprilie erau așteptați în jur de 30.000 de participanți. În schimb, va fi realizată o transmisiune online sub titulatura “Google Cloud Next ’20: Digital Connect”. (TechCrunch)

9. Spotify vrea ca studiourile de producție să plătească pentru ca melodiile și albumele deținute să fie promovate în cadrul serviciului, o mutare făcută sub presiunea generării profitului, dar care îngrijorează casele de producție și ar trebui să-i îngrijoreze și pe utilizatori. (Bloomberg)

10. Mai mulți TB de conținut pentru adulți de pe rețeaua socială britanică OnlyFans au fost postați pe serverele Mega și distribuiți pe Twitter. (BuzzFeedNews)

Ți-ar mai putea plăcea
Microsoft a primit acordul Marii Britanii pentru achiziționarea Activision Blizzard – Cronica de Tehnologie
Oamenii de știință cred că pot prelungi durata de viață a bateriilor până la 9 ani – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău