74,3% dintre tezele susținute la Academia de Poliție sunt suspecte de plagiat – Cronica dimineții

1. 74,3% dintre tezele susținute în perioada 2011-2016 la Academia de Poliție sunt suspecte de plagiat.  (Pressone)

2. Veniturile totale ale gospodăriilor din România au crescut în primul trimestru al anului cu 17,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, până la 4.542 lei (960 euro) pe lună. Cheltuielile s-au majorat cu 15,6%, la 3.834 lei (811 euro). (News.ro)

3. Preţul locuinţelor din România a urcat cu 3,3%, în ritm anual, în primul trimestru din 2019, în timp ce în Uniunea Europeană şi în zona euro creşterea a fost de 4%. (Adevarul)

4. Statele Unite vor lansa o investigație pe recent anunțată taxa de 3% pe care Franța o va aplica pe veniturile companiilor de tehnologie. Americanii consideră că taxa vizează în primul rând giganții tech americani. (WSJ)

5. Noul sarcofag care acoperă deșeurile radioactive ale reactorului distrus în accidentul nuclear de la Cernobîl din Ucraina, scena unuia dintre cele mai grave accidente nucleare din istorie, a fost pus în funcțiune în mod oficial și plasat sub controlul autorităților. Construcția, care a costat peste 1,5 miliarde euro, are 108 metri înălțime și cântărește 36.000 de tone. Este proiectat să reziste 100 de ani.  (Hotnews)

6. În prima jumătate a acestui an, în România s-au înmatriculat aproape 72.000 de mașini noi, în creștere cu peste 19% comparativ cu perioada similară din 2018. Dintre acestea, peste 21.000 de unități au fost Dacia, marca de la Mioveni înregistrând o creștere de 30%. (Automarket)

7. Un meteorit de mici dimensiuni ar fi căzut, marţi, în zona Iaşiului, susţine profesorul universitar de fizică Silviu Gurlui, după ce autorităţile, dar şi ieşenii s-au alertat în urma producerii unui zgomot puternic. (News.ro)

8. Franța a decis să renunțe la subvenționarea homeopatiei începând cu 2020, în condițiile în care autoritățile sanitare franceze afirmă că nu au găsit dovezi privind eficiența sa. (Hotnews)

9. Weekendul trecut, poliția din Copenhaga a arestat 28 de persoane care consumaseră alcool și mergeau cu trotinete electrice prin oraș. (NYTimes)

10. Simona Halep va juca astăzi, de la ora 15.00, cu Elina Svitolina, în prima semifinală de la Wimbledon. Mai multe detalii în Cronica Sportivă.

Promo: Summer sale de la Volvo. Mașini în stoc, livrare imediată, discounturi avantajoase. Detalii aici.

Fotografia dimineții – Criză a serviciilor de salubritate la Roma. Tiziana Fabi/AFP/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Primele doze de vaccin anti-COVID sunt aşteptate să ajungă în România spre sfârşitul lunii decembrie – Cronica dimineții
Banca Mondială revizuiește în scădere creșterea economiei românești din acest an – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău