$9.4 miliarde au generat vânzările online de Cyber Monday, în SUA, un nou record – Cronica de Tehnologie

1. Portland vrea să adopte cea mai strictă lege împotriva tehnologiilor de recunoaștere facială din Statele Unite. Orașul din Oregon va interzice folosirea recunoașterii faciale atât instituțiilor guvernamentale, cât și companiilor private. (FastCompany)

2. $9.4 miliarde au generat vânzările online de Cyber Monday, un nou record, cu un vârf $12 milioane cheltuite pe minut. $3 miliarde au venit din cumpărăturile făcute pe smartphone. (TechCrunch)

3. Patru foști ingineri Google, care consideră că au fost concediați din cauza faptului că au organizat protestele împotriva politicilor companiei, au intentat proces fostului angajator. Aceștia acuză Google și că vrea să intimideze restul angajaților prin exemplul dat. (Vox)

4. Consola de jocuri PlayStation a împlinit 25 de ani. PlayStation este cea mai vândută consolă, cu peste 450 milioane de unități livrate de-a lungul celor patru generații. (MarketWatch)

5. Chinezii de la Xiaomi lansează Mi Credit în India, un serviciu care promite credite cu dobânzi mici și care era disponibil anterior doar în China. Aplicația Mi Credit scanează mesajele și istoricul apelurilor de pe telefon pentru a verifica eligibilitatea pentru creditare. (TechCrunch)

6. Qualcomm lansează un nou senzor de amprente integrat în ecran. Numit 3D Sonic Max, noul senzor ultrasonic are o suprafață semnificativ mai mare pentru scanare, iar producătorul promite că va fi mult mai greu de păcălit prin intermediul huselor de silicon. (Cnet)

7. Lookout Security a descoperit în Play Store 36 de aplicații care folosesc o vulnerabilitate de Android pentru a imita cu succes aplicații oficiale ale unor producători cunoscuți sau instituții bancare cu scopul furtului de date și/sau bani. Sunt afectate toate versiunile de Android de la 4 la 10, adică 80% din smartphone-urile cu acest sistem de operare. (ArsTechnica)

8. Qualcomm a prezentat noul chipset pentru flagship-urile de anul viitor, Snapdragon 865. Și în această versiune modemul 5G este separat de chipset-ul propriu-zis, ceea ce înseamnă un consum mai mare decât o soluție integrată. (The Verge)

9. Apple a selectat cele mai bune aplicații și jocuri de anul acesta. Youtube, Instagram și Netflix domină topurile aplicațiilor gratuite pentru iPhone și iPad, în vreme ce la jocuri câștigătorii sunt Minecraft,  Mario Kart Tour și Roblox. (Profit.ro)

10. Rămășițele primului lander indian pe lună, Vikram, au fost descoperite prin intermediul imaginilor luate de nava robotizată a NASA, Lunar Reconnaissance Orbiter. Vikram s-a prăbușit la aselenizare, încercând să scrie istorie pentru India. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Hackerii au spart serverele de e-mail ale FBI – Cronica de Tehnologie
Astăzi începe WWDC 2019, conferința anuală dedicată de Apple noutăților software și dezvoltatorilor – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău