Cronica serii – Google a șters de pe YouTube reclamele liderului opoziției, Alexei Navalnîi

1. Procurorii americani și-au retras acuzația la adresa rusoaicei Maria Butina cum că aceasta s-ar fi oferit să aibă relații sexuale pentru a primi un job într-o organizație. Butina rămâne însă în arest în așteptarea procesului, fiind acuzată că a încercat să influențeze activitatea guvernului american. (TheGuardian)

2. Google a șters de pe YouTube reclamele liderului opoziției, Alexei Navalnîi, după ce autoritățile ruse s-au plâns că aceastea nu respectă perioada de “liniște” dinaintea votului de astăzi, pentru guvernatorii regionali. (Reuters)

3. Autoritățile din Iran au declarat că mineritul de cryptomonede va fi recunoscut oficial ca o industrie. (TNW)

4. La mai puțin de o lună de la lansare, Epic a anunțat că jocul Fortnite a ajuns la 15 milioane de descărcări pentru Android. Epic a ales ca instalarea jocului să se facă direct de pe site și nu din Android Play. (ArsTechnica)

5. Liderul 5Stele, Luigi de Maio, a declarat că guvernul Italiei va interzice până la finele anului shoppingul în ziua de duminică, în marile centre comerciale, deoarece ziua de duminică este pentru odihnă. Polonia a luat o decizie similară motivată de faptul că duminica este, conform Bisericii Catolice, zi de odihnă și de mers la slujba religioasă. (Reuters)

6. Aproape 20% din spațiile de retail din Manhattan sunt goale, comparativ cu 7% cât erau în 2016. (NYTimes)

7. Gabriela Firea face publică pe Facebook o scrisoare de susţinere a sa semnată de academicieni şi artişti, care elogiază activitatea sa de edil şi climatul de linişte şi echilibru pe care l-a instaurat, documentul făcând referire la „contextul actual, în care se produc îngrijorătoare derapaje de la etica şi moralitatea publică, derapaje care pot produce grave distorsiuni în aprecierea obiectivă a valorii reale a activităţii desfăşurate” de aceasta, iar concluzia este că „ceea ce s-a realizat trebuie apărat, iar judecata obiectivă nu trebuie înlocuită cu judecata preferenţială”. În replică, Firea le mulţumeşte, spunând că gestul lor îi întăreşte convingerea că românii nu pot fi păcăliţi la nesfârşit prin manipulare. (News.ro)

8. Facebook a dat în judecata Blackberry pentru că i-ar fi încălcat brevetul tehnologiei pentru mesaje vocale. (Bloomberg)

9. În India sunt 32 de limbi cu cel puțin un milion de vorbitori. (Link)

10. Președintele companiei aeriene United Airlines, Scott Kirby, a declarat că dacă membrii familiei vor să stea împreună în avion atunci trebuie să plătească suplimentar. (Inc)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Sindicaliştii din educaţie au anunţat că greva din învăţământ va începe luni, 22 mai – Cronica serii
Cronica serii – Investițiile străine directe au crescut cu 47% în primele două luni ale acestui an

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău