Microsoft și-a consolidat statutul de cea mai valoroasă companie din lume – Cronica dimineții

1. Acțiunile Microsoft au atins maximul istoric după ce compania a raportat rezultat financiare peste așteptări. Gigantul tech și-a consolidat astfel statutul de cea mai valoroasă companie din lume. (Profit.ro)

2. Primarul general, Gabriela Firea, a declarat aseară că ”lucrurile nu merg în direcţia bună” în PSD şi există riscul să fie pierdute toate alegerile care urmează. Din acest motiv a decis să intre în cursa internă pentru desemnarea candidatului PSD pentru alegerile prezidenţiale. (News.ro)

3. Există o mare nevoie de infrastructură în România şi încă este dificil să ajungi în Transilvania, a declarat ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm. (Digi24)

4. China este cel mai mare creditor din lume. Suma împrumutată este mai mult decât dublă comparativ cu împrumuturile acordate, împreună, de Banca Mondială și FMI. (TheEconomist)

5. Astăzi au loc alegeri parlamentare în Ucraina, iar partidul președintelui Zelenski este primcipalul favorit. (Reuters)

6. Din motive de securitate, British Airways și-a anulat toate zborurile spre Cairo, timp de o săptămână. (BBC)

7. Smartphone-urile de astăzi sunt de 120 milioane de ori mai puternice decât computerele care au fost folosite acum 50 de ani la aselenizare.

8. Metallica și alți artisti și-au vândut, pe siteuri neoficiale, la suprapreț biletele la concerte, pentru a genera un profit mai mare. (Billboard)

9. “Avengers: Endgame” va depăși astăzi, cel mai probabil, “Avatar”, la încasări, devenind cel mai bine vândut film din lume. Vineri, diferența dintre cele două filme era de $500.000. (Bloomberg)

10. Poliția din Braintree, Massachusetts, SUA, le-a cerut localnicilor, printr-un mesaj postat pe Facebook, să se abțină de la comite acțiuni ilegale până când trece valul de căldură care a lovit regiunea. (CNN)

Fotografia dimineții – O captură de pe contul de Twitter al celor de la Merriam-Webster:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica dimineții – Microsoft depășește Amazon și redevine a doua cea mai valoroasă companie din lume
Cronica dimineții – Summitul informal al liderilor țărilor UE are loc astăzi la Sibiu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău