10 milioane de euro pentru CFR I Azi SuperCupa Europei cu brigada feminina in premiera – Cronica Sportiva

1. CFR Cluj s-a calificat în play-off-ul Ligii Campionilor, după ce a învins-o pe Celtic, 4-3, în Scoția (1-1 in tur). Partidele cu Slavia Praga se joacă pe 20 august, în Gruia, respectiv 27 august, la Praga. Daca elimina echipa ceha, CFR intra in grupele UCL, iar daca pierde in grupele EL. Reteta minima financiara: minimum 10 milioane euro.


Meciurile din play-off-ul UCL:
CFR Cluj (ROU) v Slavia Praha (CZE)
APOEL (CYP) v Ajax (NED)
LASK (AUT) v Club Brugge (BEL)
GNK Dinamo (CRO) v Rosenborg (NOR)
Young Boys (SUI) v Steaua Rosie (SRB)
Olympiacos (GRE) v Krasnodar (RUS)

2. Reactia presei engleze:
„Prestație catastrofală, rezultat catastofal”, titrează BBC.
„Celtic se prăbușește din Liga Campionilor, după înfrângerea șocantă cu CFR Cluj”, scrie Daily Star.
„Celtic eșuează din nou în drumul către grupele Ligii Campionilor, fiind învinsă de campioana României, într-un thriller cu șapte goluri la Glasgow”, a notat Dailymail.
„Celtic, uluită de revenirea Clujului: vise de Liga Campionilor spulberate”, titrează The Telegraph

3. Azi, de la ora 22:00, SuperCupa Europei: Liverpool – Chelsea (la TV pe DigiSport). Se joaca la Istanbul si in premiera este arbutrat de o brigada feminina, cu Stephanie Frappart la centru. Franţuzoaica de 35 de ani a intrat deja în istoria fotbalului francez după ce a devenit prima femeie care a arbitrat un meci din Ligue 1, Amiens – Strasbourg pe 28 aprilie. Stephanie Frappart. Franţuzoaica de 35 de ani a intrat deja în istoria fotbalului francez după ce a devenit prima femeie care a arbitrat un meci din Ligue 1, Amiens – Strasbourg pe 28 aprilie.

4. Maine isi incearca sansa calificarii alte doua echipe romanesti:
ora 20.00: Mlada – FCSB (se vede la ProTV). 0-0 in tur, bucurestenii au pe banca un antrenor total neexperimentat la acest nivel: Vergil Andronache
ora 21.00: AEK Atena – U Craiova (se vede pe LookPlus si DigiSport 1). In tur 2-0, meciul se joaca fara spectatori

5. Dusan Uhrin jr. (51 de ani) a semnat cu Dinamo pe un an și va încasa un salariu lunar de 10.000 de euro. Din staff-ul lui vor face parte foștii secunzi ai lui Eugen Neagoe, Sebastian Moga și Iulian Mihăescu. Ultima echipa antrenata a fost Mlada Boleslav.

6. Componentele echipei feminine a clubului Paris Saint-Germain au facut un antrenament inedit. “Un antrenament foarte special… Echipa noastră feminină a avut privilegiul de a urca cele 1665 de trepte ale Turnului Eiffel în această dimineaţă, înainte de deschiderea pentru public”, a precizat PSG pe Twitter.

7. Diego Costa (Atletico Madrid) va achita 1,7 milioane de euro fiscului spaniol, care a deschis un dosar pe numele său pentru fraudă fiscală. Jucătorul în vârstă de 30 de ani a recunoscut că a comis ”un delict fiscal” legat de impozitele din câştigurile cu privire la un contract cu Adidas în 2014. Conform acordului cu fiscul, care ar urma să fie oficializat în justiţie în data de 4 octombrie, va achita 1,1 milioane de euro constând în impozitele neplătire şi va fi condamnat la şase luni de închisoare, pedeapsă pe care o va evita achitând o amendă de 600.000 de euro.

8. Turenul de la Cincinnati (premii de 6 milioane dolari):
– Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda), cap de serie numărul 4, a fost eliminată ieri în primul tur al probei de dublu de echipa Feliciano Lopez/Andy Murray (Spania/Marea Britanie): 3-6, 6-3, 10-3, într-o oră şi 16 minute. Tecău a câştigat turneul de la Cincinnati în 2012, alături de suedezul Robert Lindstedt.

– Halep va juca in turul 2 cu Ekaterina Alexandrova, locul 43 WTA, care a dispus de spaniola Carla Suarez Navarro, locul 29 WTA, cu 6-4, 6-1, în 56 de minute.

9. Al Hilal, antrenată de Răzvan Lucescu, s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor Asiei, deşi a pierdut cu 0-1 returul cu Al Ahli, pe teren propriu, în optimile competiţiei. In tur, Lucescu Jr castigase cu 4-2, iar noul adversar va fi tot o echipă din Arabia Saudită, Al Ittihad.

10. George Puşcaş a marcat pentru echipa Reading în meciul cu Wycombe Wanderers din Cupa Ligii Angliei. La finalul timpului regulamentar, scorul a fost 1-1, romanul egaland în minutul 63. La penaltyuri, George a inscris din nou si Reading s-a impus cu 4-2.

+ 6 pe scurt:
CSM Bucuresti a inchis sectiile de rugby si volei din cauza lipsei banilor
Jucatorii lui Dinamo sunt neplatiti de doua luni
Victorie pentru Olăroiu în China, Jiangsu – Henan 3-0. Jiangsu este pe 5 cu 34 pcte. Lider e Guangzhou Evergrande, cu 58 pcte.
Internaţionalul croat Ivan Perisic de la Inter Milano va evolua la Bayern Munchen, unde a fost împrumutat pentru un sezon
Edinson Cavani ar putea ajunge în MLS, la echipa lui David Beckham, Inter Miami
Nike a lansat in SUA un abonament interesant pentru copii. (Detalii aici: https://www.news.ro/economic/nike-va-lansa-un-nou-serviciu-pe-baza-de-abonament-in-sua-pentru-incaltamintea-sport-destinata-copiilor-1922401613002019080919086335)

Ți-ar mai putea plăcea
Dunărea Brăila a început cu o victorie în grupele EHF Europa League la handbal feminin – Cronica sportivă
Brazilia învinge Serbia cu 2-0 la Campionatul Mondial de fotbal – Cronica Sportivă

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău