A fost lansat primul serviciu comercial de livrări cu drona din Statele Unite – Cronica de Tehnologie

1. Grupul G7 a publicat un raport în care se arată că stablecoin-urile, precum Libra a celor de la Facebook, prezintă riscuri privind competiția și că aceste monede nu ar trebui lansate înainte ca riscurile să fie evaluate și adresate legal. (FT)

2. A fost lansat primul serviciu comercial de livrări cu drona din Statele Unite. Dronele Wing vor livra comenzile de medicamente, gustări și cadouri ale unor firme precum FedEx Express, Walgreens și Sugar Magnolia în Christiansburg, Virginia. (Wing / Medium)

3. Mai mulți senatori americani acuză Apple de cenzură la comanda Chinei. Aceștia cer reinstaurarea aplicației HKmaps, pe care protestatarii din Hong Kong o foloseau pentru a urmări locurile în care sunt masate forțele de ordine. (Bloomberg)

4. SpaceX vrea să lanseze 30.000 de sateliți, pe lângă cei aproape 12.000 care vor face parte din proiectul Starlink, ce va furniza internet cu latențe mici de pe orbita joasă planetei. Conform actelor depuse de compania americană, sateliții vor fi plasați la o altitudine cuprinsă între 328 și 580 kilometri. (Profit.ro)

5. Agenția de securitate cibernetică din Germania, BSI, recomandă Firefox ca fiind cel mai sigur browser web. BSI, care consiliază din acest punct de vedere agențiile guvernamentale germane, a testat, alături de Firefox, browserele Chrome, Edge și IE. (ZDNet)

6. VR-ul pe telefon, care a fost văzut ca prima și cea mai facilă variantă de promovare a realității virtuale pentru publicul larg, pare să se afle la capăt de drum. Nici Google și nici Samsung, doi dintre cei mai importanți promotori, nu mai fac push pe această tehnologie. Noile smartphone-uri Pixel 4 nu mai au suport pentru Daydream VR, iar căștile Gear VR sunt din ce în ce mai greu de găsit. (The Verge)

7. Adobe reconfirmă lansarea până la finalul acestui an a unei versiuni de Photoshop pentru iPad. Din păcate, cei care au testat produsul spun că este rudimentar, iar Adobe recunoaște că vor lipsi unele funcții importante. (Bloomberg)

8. Aplicația de smartphone Mercedes-Benz a expus datele personale ale utilizatorilor, printre care numele, numărul de telefon și activitatea recentă. Aplicația care permite localizarea, deblocarea și pornirea de la distanță a mașinii le-a afișat recent utilizatorilor conținutul altor conturi. (TechCrunch)

9. Fișierele WAV sunt folosite pentru a ascunde informații. La tehnica numită steganografie, care era folosită până acum cu formate de imagini, precum PNG și JPG, apelează și cei care vor să ascundă cod malițios pentru a-l trece de soluțiile de securitate care nu scanează fișierele multimedia. (ZDNet)

10. Walmart intră pe piața de produse alimentare din India prin intermediul Flipkart, unde deține de anul trecut majoritatea acțiunilor. Flipkart va investi $258 milioane într-o entitate numită Flipkart Farmermart Pvt Ltd. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Sony a prezentat designul hardware al viitoarei console de jocuri PlayStation 5 – Cronica de Tehnologie
Cronica de Tehnologie – Trump: „Google este dispus să lucreze pentru armata americană”
4 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău