Rednic, Radoi, Piturca si Olaroiu propusi pentru nationala I Cronica Sportiva

1. Cele 20 de echipe calificate din preliminarii sunt: Anglia, Belgia, Spania, Finlanda, Franţa, Italia, Polonia, Cehia, Rusia, Suedia, Turcia, Ucraina, Germania, Croaţia, Austria, Olanda, Portugalia, Elveţia, Danemarca, Ţara Galilor. Tragerea la sorţi a grupelor turneului final se va desfăşura la Bucureşti, pe 30 noiembrie.

Celelalte patru locuri vor fi ocupate după play-off-ul Ligii Naţiunilor din martie 2020 pentru care luptă: Islanda, Bosnia-Herţegovina, Slovacia, Irlanda, Irlanda de Nord, Scoţia, Norvegia, Serbia, Bulgaria, Israël, Ungaria, România, Georgia, Macedonia de Nord, Kosovo, Belarus. (Detalii: https://www.news.ro/sport/urnele-tragerii-la-sorti-a-grupelor-euro-2020-1922403719302019110819174438)

2. Mircea Rednic e gata să preia naționala României: „Vin doar pentru meciurile de baraj”. Nici Mirel Radoi n-ar zice nu, dar a declarat dupa Irlanda de Nord – Romania 0-0 de ieri, in preliminariile Euro 2021 pentru U21, ca sunt multe detalii de discutat. Cei de la Craiova propun ca Victor Piturca sa fie in paralel si selectioner, iar Mihai Stoica, reintors la FCSB, crede ca solutia ideala este Cosmin Olaroiu.

3. Antrenorul Luis Enrique va conduce naţionala Spaniei la turneul final al Campioantului European din 2020, a anunţat preşedintele Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF), Luis Rubiales, într-o conferinţă de presă. Potrivit marca.com, Luis Enrique a cerut ca selecţionerul Moreno, fostul sau secund care a calificat Spania la Euro-2020, să nu facă parte din noul staff. Detalii: https://www.news.ro/sport/luis-enrique-a-redevenit-oficial-selectionerul-spaniei-1922403119122019111419174781

4. Italia s-a calificat la Euro si a stabilit cateva recorduri incredibile:
10 victorii din 10 meciuri într-o grupă de Euro sau Mondiale, record absolut;
40 de partide legate fără înfrângere în calificările pentru CE. Unicat;
10 întâlniri câştigate într-un an calendaristic, record absolut;
11 succese la rând cu Mancini selectioner, care îl lăsa în urmă pe legendarul Pozzo (nouă în 1938-1939);
Detalii: https://www.gsp.ro/international/campionate/italia-armenia-9-1-italia-9-goluri-pentru-9-recorduri-fantastice-selectionerul-roberto-mancini-vrea-mai-mult-e-loc-si-de-mai-bine-583342.html

5. Partida amicala dintre Argentina si Uruguay a avut loc ieri seara si s-a incheiat la egalitate, 2-2. Potrivit celor de la ESPN, Messi s-a luat la cearta cu Edinson Cavani pe tunelul care duce spre vestiare. Cei doi au avut un schimb dur de replici, incheiat cu intelegerea unei batai. „Hai sa ne batem!”, i-a spus Cavani lui Messi, iar argentinianul fara sa ezite i-a raspuns: „Orice vrei tu!”

6. Tehnicianul argentinian Mauricio Pochettino a fost demis de la echipa Tottenham Hotspur, finalista din sezonul trecut a Ligii Campionilor, din cauza rezultatelor slabe. În vârstă de 47 de ani, Pochettino a venit la Spurs în mai 2014. Tottenham este acum pe locul 14.

7. Olandezul Max Verstappen (Red Bull), 22 de ani, francezul Pierre Gasly (Toro Rosso), 23 de ani, şi spaniolul Carlos Sainz (McLaren-Renault), 25 de ani, clasaţi în această ordine la Marele Premiu al Braziliei, formează cel mai tânăr podium din istoria Formulei 1.

8. Diego Maradona a demisionat din funcţia de antrenor al echipei Gimnasia La Plata, după doar două luni şi jumătate.
În vârstă de 59 de ani, Maradona a decis să plece după ce preşedintele clubului, Gabriel Pellegrino, a anunţat că nu va candida pentru un nou mandat. Maradona a preluat echipa la începutul lunii septembrie şi a reuşit să urce două poziţii în clasament, de pe locul 24 pe 22.

9. Echipa de volei feminin Volei Alba Blaj a pierdut primul meci din grupa D a Ligii Campionilor în compania formaţiei franceze Nantes VB, scor 1-3.

10. Ivona Pavicevic, extrema stânga a naționalei muntenegrene și a Coronei, a recunoscut tratamentul la GSP.ro a dezvăluit luni seară în exclusivitate că lotul Coronei Brașov este suspectat de DOPAJ de ANAD. 3 jucătoare, Cristina Laslo (23 de ani), Bianca Bazaliu (22) și Daciana Hosu (21), au fost deja notificate oficial că ar fi apelat la terapia cu laser intravenos, practică interzisă de WADA! Primele două jucătoare sunt în lotul României pentru Campionatul Mondial, care începe pe 30 noiembrie care a fost supusă la clinica de la Brașov. Pentru a nu risca nicio suspendare, federația nu a luat-o la Mondiale.

Ți-ar mai putea plăcea
Fotbalist de nationala suspendat in urma unei transmisii live pe platforma de streaming Twitch – Cronica Sportiva
Țara Galilor învinge Ucraina și se califică la Cupa Mondială din Qatar – Cronica Sportivă

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău