Azi se decerneaza Balonul de Aur I Cronica Sportiva

1. Azi, France Football va decerna Balonul de Aur, trofeu care recompensează cei mai buni fotbalişti din lume în 2019, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la teatrul Châtelet din Paris. Anul trecut ceremonia a fost organizată la Grand Palais şi trofeul i-a revenit lui Luka Modrici. (Detalii: https://www.news.ro/sport/balonul-de-aur-2019-va-fi-decernat-luni-lionel-messi-marele-favorit-cristiano-ronaldo-si-virgil-van-dijk-printre-nominalizati-1922400002002019120719186619)

2. FC Barcelona a învins în deplasare Atletico Madrid, scor 1-0, în LaLiga. A marcat Messi, în minutul 86. Barca si Real impart primul loc cu cate 31 puncte. Atletico Madrid e pe 6, cu 26 de puncte.

3. Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) a câştigat ieri la Abu Dhabi ultima cursă a sezonului de Formula 1, în care a obţinut pentru a cincea oară titlul mondial. El a obţinut a 11-a victorie din 2019 si a 84-a din carieră.
Pe locul doi s-a clasat Max Verstappen (Olanda/Red Bull), iar pe trei a încheiat Charles Leclerc (Monaco/Ferrari).

4. Duminică s-au jucat partide în grupele C şi D, iar România a obţinut prima victorie chiar de Ziua Naţională, scor 29-24 (15-12), cu Senegal. După două etape, tricolorele ocupă locul 4, cu 2 puncte. România va juca marţi, de la ora 12.00, cu Kazahstan, iar celelalte partide sunt programate astfel: România – Muntenegru (4 decembrie, 8.00) şi România – Ungaria (6 decembrie, 8.00). Primele trei clasate în fiecare din cele patru grupe vor obţine calificarea în faza grupelor principale.

5. Ai nostri pe afara:
Victorie pentru Săpunaru în faţa lui Toşca şi Şumudică: Gaziantep – Denizlispor 1-2
Rusescu a adus victoria echipei Giresunspor în faţa formaţiei Adana Demirspor, în liga a doua turcă
Ştefan Radu a fost integralist la Lazio, 3-0 cu Udinese
Jiangsu Suning, echipa lui Olăroiu, a terminat pe locul 4 campioantul chinez de fotbal. Campioanaă a devenit Gunagzhou Evergrande, pregatita de Fabio Cannavaro

6. Meciul AS Monaco – PSG, programat duminică, a fost amânat din cazua condiţiilor meteorologice nefavorabile, informează lequipe.fr. Nici in Liga 1 nu s-a putut disputa FC Voluntari – FCSB sambata, din cauza ploii.

7. Noul Stadion Naţional din Tokyo a fost finalizat oficial sâmbătă, cu o lună mai devreme şi cu aproape opt luni înaintea Jocurilor Olimpice de anul viitor, scrie publicaţia The Japan Times. Creat de echipa arhitectului Kengo Kuma, constructorul Taisei Corp, şi firma de proiectare Azusa Sekkei Co., stadionul a fost finalizat în 36 de luni, are 60.000 de locuri si a costat 1,4 miliarde dolari.

8. Reprezentativa Italiei va întâlni selecţionata Turciei în meciul de deschidere al ediţiei de anul viitor a Campionatului European 2020, s-a stabilit în urma tragerii la sorţi care a avut loc la Bucureşti. Partida se va disputa în data de 12 iunie, la Roma.

9. Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, sâmbătă seară, că există posibilitatea ca meciul României cu Islanda, programat în martie, în deplasare, să fie mutat în altă ţară, din cauza riscului ca terenul să fie îngheţat.

10. Etapa 18, Casa Liga 1:
Astra – Gaz Metan 1-0
Dinamo – Poli Iaşi 1-0
Sepsi – U Craiova 1-0
FC Voluntari – FCSB – amanat din cauza ploii
Chindia – Academica Clinceni 2-5
Hermannstadt – CFR 1-1
Luni
20:30 FC Botoşani – Viitorul

Ți-ar mai putea plăcea
România a obținut două medalii de aur în ultima zi a Campionatelor Mondiale de Canotaj – Cronica Sportivă
FCSB a învins-o pe Astra cu 3-0 și s-a distanțat la 3 puncte de CFR Cluj – Cronica sportivă

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău