Noi recorduri atinse de bursa americană – Cronica dimineții

Cronica de Business va apărea vineri, cu un sumar al celor mai importante știri din aceasta săptămână. Cronica de seară va aparea inclusiv vineri, urmând sa ia o pauză până în ianuarie. Cronica dimineții nu va lua vacanță 🙂

1. Dacă femeile ar conduce fiecare țară din lume s-ar înregistra o îmbunătățire a nivelului de trai, a declarat fostul președinte american Barack Obama. Vorbind la o conferință din Singapore, Obama a spus că, deși nu sunt perfecte, femeile sunt indiscutabil mai bune decât bărbații. (BBC)

2. Bursele din SUA și Europa au închis ziua cu noi recorduri. Toți cei trei indici ai bursei americane, The Dow Jones Industrial Average, S&P 500 și Nasdaq Composite au înregistrat recorduri în timp ce Stoxx Europe 600 a ajuns la cel mai înalt nivel din ultimii 4+ ani. (WSJ)

3. Ministerul Finanțelor Publice a respins toate ofertele băncilor pentru o emisiune de obligațiuni scadentă în septembrie 2031, din cauza randamentelor prea mari cerute de investitori. (Profit.ro)

4. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a fost aleasă preşedintele organizaţiei PSD Bucureşti, spunând că după zece amânări în patru ani au fost organizate alegeri pentru desemnarea conducerii acestei organizaţii. (News.ro)

Promo: Dacă vrei să-ți diversifici portofoliul și să devii investitor early-stage în startupurile inovative și etice din România, acum ai ocazia prin SeedBlink, cea mai mare platformă locală de equity crowdfunding. SeedBlink filtrează startupurile și democratizează investițiile, facilitând plasamente între 2,500 si 25,000 EUR per companie. Prima campanie s-a închis exclusiv cu business angels iar acum este live listarea pentru public a Evertoys, un Netflix al jucăriilor” care a implementat modelul “toys as a service”. În mai puțin de o săptămână s-au strâns 55,000 din 150,000 EUR, detalii aici: Evertoys – Equity Crowdfunding.

5. Bank of China, a patra cea mai mare instituție financiară din lume, și-a lansat aseară, într-o ceremonie organizată la Palatul Parlamentului, sucursala din București. (Profit.ro)

6. Cosmin Guşă a revenit în PSD Sector 1 şi ar fi trebuit să participe la Conferinţa de alegeri de la nivel municipal, a anunţat Gabriela Firea. Aceasta a spus, însă, că s-a sfătuit cu preşedintele PSD Sector 1 şi cu Marcel Ciolacu, iar Cosmin Guşă nu a mai fost prezent la eveniment pentru a nu se naşte ”suspiciuni”. (News.ro)

7. Orașul Turda a pus în circulație 20 de autobuze electrice și a devenit astfel primul oraș din România în care transportul în comun este asigurat exclusiv cu autobuze fără emisii. (Link)

8. Expunerea la lumina verde ar putea ameliora migrenele și alte dureri cronice, conform cercetătorilor de la Universitatea din Arizona. (NPR)

9. În primele opt luni ale anului 2019, în România, consumul de whisky a crescut cu 11% față de aceeași perioadă a anului 2018, iar volumul a fost de 2.683.000 litri. (Profit.ro)

10. Turiștii au început să fure saltelele din hoteluri. Metodele sunt ingenioase, de la aruncarea lor pe fereastră până la folosirea lifturilor care duc direct în parcarea subterană. (CBSNews)

Fotografia dimineții – Trailerul filmului „Top Gun: Maverick”, continuarea lungmetrajului de succes din 1986, cu Tom Cruise în rol principal, a fost lansat de Paramount. Îl puteți vedea aici.

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – China foloseste LinkedIn pentru a recruta spioni americani
România ar trebui să inaugureze în 2024 cel puțin 160 de kilometri de Autostradă și Drum Expres – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău