UEFA are un fond de rezerva de 575 milioane de euro, din care va compensa pierderile Euro

1. Marius Şumudică si staff-ul sau de la Gaziantep Gazişehir a plecat de urgenţă vineri noapte, din Turcia, cu un avion privat inchiriat: „Ce puteam să facem? În hotelul în care stăteam, unul cu 600 de camere, mai eram doar noi cinci. Au şi închis aripa unde eram şi trebuia să ne mutăm. 85 la sută din personal rămăsese acasă … Cum să rămân? Mă rog la Dumnezeu ca totul să fie sub control în Turcia, să se treacă peste asta şi să ne putem reapuca de fotbal. Le-am şi spus că sunt gata să mă întorc, nici nu mi-am luat toate lucrurile de acolo. S-au supărat, îi înţeleg pe de-o parte, dar cred că şi noi trebuie să fim înţeleşi”. Vicepreşedintele clubului Gaziantep FK, Mahsun Altunkaya, a precizat, într-un comunicat postat pe site-ul oficial al grupării, că a aflat cu surprindere de plecarea tehnicianului Marius Şumudică în România.

2. Cluburile sportive sunt lipsite acum de multe surse de venit care acopereau salariile specifice fotbalului, pentru ca li s-au inchis multe surse de venit. Astfel, multe incep sa ia masuri radicale. Antrenorul secund al echipei Anderlecht Bruxelles, Par Zetterberg, a fost demis din motive financiare, ca urmare a suspendării campionatului Belgiei din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat clubul, potrivit L’Equipe. Renunţarea la serviciile lui Zetterberg este o măsură prin care clubul încearcă, pe termen scurt, să limiteze pierderile financiare cauzate de întreruperea campionatului.

3. Comitetul Internaţoinal Olimpic va decide în cel mult patru săptămâni dacă va amâna JO de la Tokyo, în contextul problemelor cauzate de pandemia de coronavirus. Fostul atlet Carl Lewis, multiplu campion mondial şi olimpic, este de părere că Jocurile Olimpice de la Tokyo ar trebui să fie amânate cu doi ani, iar sabrerul german Max Hartung, cvadruplu campion european, a decis să boicoteze Jocurile Olimpice de la Tokyo, relatează La Libre.

4. Fotbaliştii echipei FC Barcelona au convenit cu conducerea clubului ca salariile echipei să fie reduse pe durata crizei cauzate de coronavirus, relatează abc.es. Salariile reprezintă 53 la sută din bugetul de funcţionare al FC Barcelona.

5. Andrea Micheli, fost preşedinte al clubului de Serie C Pergolettese, a murit din cauza coronavirusului. Bărbatul avea 37 de ani, relatează presa italiană.

6. Stewarzii FC Liverpool se oferă să ajute la supermarket-urile din Merseyside, în special pe bătrânii şi oamenii cu handicap care fac cumpărături, a anunţat directorul executiv al clubului, Peter Moore, potrivit The Guardian.

7. Jucătorii lui Bayern se antrenează acasă, sub îndrumarea unui preparator fizic, care le arată mişcările pe care trebuie să le facă printr-o transmisie video, informează AFP. „Este aproape ca o şedinţă de antrenament. Suntem online cu un antrenor, în acest caz preparatorul nostru fizic, care se găseşte pe Sabener Strasse (n.r. – la baza de pregătire a clubului). Preparatorul fizic ne arată exerciţiile şi toată echipa le face cu el. Facem gimnastică, exerciţii pe bicicletă sau pe banda de alergare, în apartamentele noastre. Avem deja un bun program şi suntem încă în formă. Nu am avut niciodată abdomene aşa musculoase”, a marturisit Thomas Muller. Şedinţele de pregătire durează între 75 şi 90 de minute. Jucătorii sunt echipaţi cu ceasuri inteligente conectate, care permit medicilor clubului să primească date privind ritmul lor cardiac.

8. Fostul Internaţional belgian Marouane Fellaini, acum la formaţia Shandong Luneng, testat pozitiv cu virusul Sars-CoV-2, a declarat că se simte bine şi că se află în grija medicilor chinezi. El este primul fotbalist din China testat pozitiv cu Sars-CoV-2. (detalii)

9. Liga engleză de fotbal speră că meciurile din Premier League vor putea fi reluate la 1 iunie, fără spectatori. Planurile englezilor sunt ca jocurile să se dispute până al mijlocul lunii iulie, iar noua ediţie a campionatului să înceapă la 8 august.

10. Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a declarat, într-un interviu acordat publicaţiei germane Welt Am Sonntag, că pierderile forului european în urma amânării cu un an a Euro-2020 sunt de sute de milioane de euro. „Este clar că pierderile vor fi de sute milioane de euro după amânarea turneului final”, a declarat el, menţionând că pierderile vor fi compensate din fondul de rezervă al forului, de aproximativ 575 milioane de euro.

Ți-ar mai putea plăcea
David Popovici a cucerit aurul la 100 m liber în cadrul Mondialului de Natație pentru juniori – Cronica Sportivă
Xavi a confirmat că va pleca de la FC Barcelona la finalul sezonului – Cronica Sportivă

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău