Sony lucrează la o cască de realitate virtuală pentru PlayStation 5 – Cronica de Tehnologie

1. Șeful Recurly, Dan Burkhart, crede că Twitter are toate motivele să treacă la un model de business pe bază de abonament și că inclusiv funcțiile de tipping ar fi binevenite pentru monetizarea platformei. Recurly are tot interesul ca Twitter să adopte ideea abonamentelor, fiind o companie care oferă funcții de facturare pentru platformele care funcționează pe bază de subscripție și care lucrează deja cu Twitter. (MarketWatch)

2. Șeful autorității pentru concurență din Marea Britanie spune că Google și Facebook au prea multă putere și că cele două companii împart un duopol pe piața de reclame digitale. Cei doi giganți dețin împreună 80% din această piață. (BBC)

3. Sony lucrează la o cască de realitate virtuală pentru PlayStation 5, confirmă chiar CEO-ul Jim Ryan, care nu oferă și date tehnice sau legate de preț, dar spune că aceasta va folosi un setup mult mai simplu decât versiunea actuală. Cel mai probabil, viitoarea cască nu va intra anul acesta pe piață. (Washington Post)

4. Apple va lansa două noi modele de MacBook Pro, cu HDMI și card reader SD, în a doua parte a anului, crede Ming-Chi Kuo. Analistul chinez spune că Genesys Logic va fi unicul furnizor de card readere pentru laptopurile Apple din 2021. (MacRumors)

5. Cercetătorii au creat un nou tratament pentru eliminarea bacteriilor, care folosește lumina albastră și carvacrol (sau cimofenol), un compus organic aromatic, derivat din uleiurile comestibile. Noua tehnică nu crește rezistența bacteriilor la antibiotice. (Medical Xpress)

6. Google a încălcat ordinele autorității pentru competiție din Franța privind modul în care trebuia să negocieze cu presa. Raportul, care arată că abaterile Google sunt foarte serioase, vine după ce un mare număr de publicații s-au plâns că au fost lăsate pe dinafară la recenta înțelegere prin care Google a acceptat să plătească $76 de milioane pe 3 ani pentru știrile preluate. Compania americană ar putea fi amendată cu până la 10% din vânzările în valoare de $183 de miliarde realizate anul trecut. (Reuters)

7. Oamenii de știință au pus bazele unei noi tehnici de măsurare, ce le va permite să urmărească și fasciculele care ies din câmpul care înconjoară acceleratoarele de particule. Descoperirea va permite construirea unor acceleratoare mai puternice, mai mici și mai ieftine. (Phys)

8. Google anunță un update de Android, care va aduce o serie de noutăți și va fi livrat începând cu zilele următoare. Printre noutăți se numără implementarea la nivelul sistemului de operare a funcției de verificare a parolelor, programarea trimiterii mesajelor, un mult întârziat Dark Mode pentru Google Maps și jocuri pe bază de voce pentru Android Auto. (News.ro)

9. Infractorii cibernetici au început să folosească blockchain-urile de bitcoin pentru a-și camufla IP-urile și a împiedica autoritățile să le desființeze. Un prim botnet care folosește această strategie a fost descoperit de Akamai. (ArsTechnica)

10. Reddit primește o nouă finanțare, de data aceasta în valoare de $116 milioane. Este deja a doua finanțare anunțată de Reddit luna aceasta, după cea de $250 de milioane de la începutul lunii. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple a prezentat un nou iPhone SE – Cronica de Tehnologie
Serverele Booking.com au fost accesate în 2016 de un agent al unei structuri de informații din SUA – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău