Manchester United – AC Milan, meciul zilei în optimile Europa League, de la ora 19.55 – Cronica sportivă

1. Aseară s-au disputat încă două meciuri contând pentru returul optimilor de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, respectiv:

-Liverpool – Leipzig 2-0 (Mo Salah 71, Sadio Mane 74), după 2-0 în tur (Video);

-Paris Saint Germain – Barcelona 1-1 (Mbappe 30 / Messi 37. Messi a ratat și un penalty în min. 45+3), după 4-1 în tur (Video).

Liverpool și Paris Saint Germain s-au calificat astfel în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

2. Astăzi se dispută prima manșă din optimile de finală ale Europa League, după următorul program:

-de la ora 19.55: Manchester United – AC Milan, Slavia Praga – Rangers, Dinamo Kiev – Villarreal și Ajax – Young Boys;

-începând cu ora 22.00: Olympiakos – Arsenal, AS Roma – Sahtior Donetk, Dinamo Zagreb – Tottenham și Granada – Molde.

3. Astăzi, începând cu ora 17.00, se joacă primul meci din etapa a 19-a a Ligii 2 Casa Pariurilor la fotbal, în care Concordia Chiajna va întâlni Petrolul Ploiești. În clasament, pe primul loc se află U Craiova 1948 și ASU Poli Timișoara, cu 31 de puncte fiecare, urmate de Csikszereda, Dunărea Călărași și Viitorul Pandurii Tg. Jiu, cu 28 de puncte fiecare. Chiajna se află pe locul 16, în vreme ce Petrolul Ploiești luptă pentru promovare, fiind pe 6, cu 27 de puncte.

4. Naționala de handbal masculin a României a ratat incredibil victoria în Kosovo, într-un meci din preliminariile Euro 2022. „Tricolorii” au avut un avantaj de 5 goluri la pauză, dar au făcut o repriză secundă foarte slabă și au obținut doar un egal la Pristina, 23-23. Returul are loc duminică la București. În clasamentul grupei, România este pe locul 2, cu 3 puncte, în vreme ce Kosovo este pe ultimul loc, cu 1 punct. (Gsp.ro)

5. Antrenorul naţionalei de handbal feminin a României, Adrian Vasile, a anunţat lotul definitiv pentru turneul preolimpic din Muntenegru, din 19-21 martie, unde România va juca în grupa 3, cu Muntenegru şi Norvegia. Printre jucătoarele selecționate, se numără Cristina Neagu, Denisa Dedu, Crina Pintea și Gabriela Perianu. (Lead.ro)

Meciurile de la turneul preolimpic vor fi transmise în exclusivitate de Prima TV (News.ro)

6. Roger Federer s-a întors ieri într-un turneu oficial, după 405 zile de pauză și două intervenții chirurgicale la genunchi. Adversarul său a fost Daniel Evans, ocupant al locului 28 ATP, pe care l-a învins în 3 seturi extrem de disputate, 7-6, 3-6, 7-5. În continuare, în sferturile de finală ale turneului de la Doha, Federer îl va întâlni pe Nikoloz Basilashvili. (Treizecizero)

7. Primoz Roglic (Jumbo Visma) s-a impus în etapa a 4-a din Paris-Nisa, atacând pe cățărarea de pe Chiroubles, cu 3 kilometri înainte de final. Pe locul 2 a ajuns Max Schachmann, la 12 secunde de Roglic, ultimul devenind astfel lider în clasamentul cursei, având 35 de secunde în fața lui Schachmann. (Eurosport)

8. Ieri a început și cursa Tirreno-Adriatico, cu prima etapă, în care se aștepta un finiș la sprint, lucru care s-a și întâmplat. Câștigătorul zilei a fost Wout Van Aert (Jumbo Visma), care s-a impus în fața lui Caleb Ewan (Lotto Soudal). Tirreno-Adriatico 2021 se desfășoară între 10 și 16 martie. (Eurosport)

9. Mihaela Buzărnescu a pierdut aseară meciul din optimile de finală ale turneului WTA de la Guadalajara. Învingătoarea ei a fost Marie Bouzkova (Cehia, 50), care a câștigat meciul cu jucătoarea din România în 2 seturi, scor 6-3 6-2, după o oră și 21 de minute de joc. 

10. Germanul Thomas Bach a fost reales, miercuri, preşedinte al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) pentru următorii patru ani. Bach a fost ales pentru prima dată în funcţia de preşedinte al CIO în 2013. (News.ro)

Transmisiuni din sport, azi la TV:

-ora 12.00 – WTA Dubai, tenis feminin – Digi Sport 2

-ora 17.00 – Concordia – Petrolul, Liga 2 Casa Pariurilor – Digi Sport 1, Telekom Sport 1, Look Sport

-ora 19.55 – Manchester United – AC Milan, Europa League – Digi Sport 1, Telekom Sport 1, Look Sport+

-ora 19.55 – Slavia Praga – Rangers, Europa League – Digi Sport 2, Telekom Sport 2, Look Sport

-ora 19.55 – Dinamo Kiev – Villarreal, Europa League – Digi Sport 3, Telekom Sport 3, Look Sport 2

-ora 19.55 – Ajax – Young Boys, Europa League – Digi Sport 4, Telekom Sport 4, Look Sport 3

-ora 22.00 – Olympiakos – Arsenal, Europa League – Digi Sport 1, Telekom Sport 1, Look Sport

-ora 22.00 – AS Roma – Sahtior Donetk, Europa League – Digi Sport 2, Telekom Sport 2, Look Sport 2

-ora 22.00 – Dinamo Zagreb – Tottenham, Europa League – Digi Sport 3, Telekom Sport 3, Look Sport+

-ora 22.00 – Granada – Molde, Europa League – Digi Sport 4, Telekom Sport 4, Look Sport 3

Ți-ar mai putea plăcea
Echipa feminină Superchess a câştigat Cupa Europeană a Cluburilor de Şah – Cronica Sportivă
S-au stabilit nominalizații pentru ”Balonul de Aur 2023” – Cronica Sportivă
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău