Astăzi se joacă finala Europa League, Villarreal – Manchester United – Cronica sportivă

1. Ieri, în primul meci al ultimei etape din play-off-ul Ligii 1 Casa Pariurilor, CFR Cluj a învins-o pe FCSB cu 2-0. Au marcat: Gîdea ’14, Rondon ’66. În urma acestei victorii, CFR termină campionatul cu 54 de puncte, cu 9 mai mult decât a doua clasată, FCSB, cea mai mare diferență de puncte dintre locul 1 și locul 2 de când s-a trecut la actualul sistem în Liga 1 (Video).

Astăzi se joacă meciul Univ. Craiova – Academica Clinceni, de la ora 18.30.

2. Astăzi, de la ora 22.00, va avea loc finala Europa League între Villarreal şi Manchester United. În meciul de la Gdansk, Villarreal va lupta în prima sa finală europeană, în timp ce Manchester United va disputa al 14-lea joc cu un trofeu european, cel mai recent câştigat fiind Europa League în 2017. (News.ro)

3. Bianca Andreescu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Strasbourg, dar la conferința de după meci a anunțat că se retrage din cauza unor probleme medicale. Astfel, în semifinalele turneului va ajunge câștigătoarea meciului dintre Sorana Cîrstea și Shuai Zhang, care se va disputa astăzi de la ora 12.00. (Spotmedia)

4. Toate jucătoarele din România au câștigat ieri în primul tur al calificărilor turneului de Mare Șlem de la Roland Garros: s-au calificat în turul doi Gabriela Ruse (care a trecut cu  6-2, 0-6, 6-0 cu Aubane Droguet) și Irina Bara (care a învins-o pe Jodie Burrage). Tot în turul doi au trecut și Monica Niculescu, Gabriela Talabă, Alexandra Dulgheru şi Jaqueline Cristian. (News.ro)

5. Din păcate, singurul reprezentant al României prezent pe tabloul de simplu de la Roland Garros, Marius Copil, a pierdut în primul tur al calificărilor cu chilianul Marcelo Tomas Barrios Vera, locul 230 ATP. Copil a fost învins, cu scorul de 4-6, 6-3, 7-6 (5), după un meci de două ore şi 45 de minute. (News.ro)

6. Estadio do Dragao din Porto poate primi până la 16.500 de spectatori, la finala Ligii Campionilor, dintre Manchester City şi Chelsea, care va avea loc sâmbătă, 29 mai. La cei 12.000 de fani ai celor două echipe se adaugă invitaţiile acordate în mod tradiţional de UEFA, precum şi 1.700 de bilete rezervate publicului larg. (News.ro)

7. Presa din Grecia anunță că Răzvan Lucescu va reveni la PAOK Salonic, formație pe care a condus-o 2 sezoane, între 2017 și 2019, cucerind un titlu și 2 Cupe ale Greciei. Conform sursei citate, Răzvan Lucescu va deveni cel mai bine plătit antrenor din Grecia, urmând a încasa un salariu de 1.850.000 de euro anual. (Eurosport)

8. Gareth Southgate a anunțat azi lotul Angliei pentru EURO 2020, lăsând în afara lotului fotbaliști precum Maddison, Dier sau Ings. Printre cei convocați se numără Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Mason Mount (Chelsea), Phil Foden (Manchester City) și Jadon Sancho (Borussia Dortmund). (Eurosport)

9. Și selecţionerul Austriei, Franco Foda a anunțat lotul pentru Campionatul European de Fotbal, printre care David Alaba (Bayern Munchen), Marcel Sabitzer (RB Leipzig) și Julian Baumgartlinger (Leverkusen). Austria va juca două meciuri la București, pe 13 și 21 iunie. (News.ro)

10. Federația germană de fotbal a anunțat că Hansi Flick va fi noul selecţioner al Germaniei în locul lui Joachim Low, care pleacă de la naţională după Euro 2020 şi după un mandat ce dura din 2006. Naţionala Germaniei este adversara României în preliminariile Campionatului Mondial din 2022. (News.ro)

Transmisiuni din sport, azi la TV:

-ora 11.30 – Roland Garros, calificări – Eurosport 2

-ora 12.00 – WTA Strasbourg, tenis feminin – Digi Sport 2, Digi Sport 4

-ora 18.30 – Universitatea Craiova – Academica Clinceni, Liga 1 Casa Pariurilor – Digi Sport 1, Telekom Sport 1, Look Sport

-ora 19.30 – Koln – Kiel, baraj Bundesliga – Digi Sport 4, Telekom Sport 2

-ora 22.00 – Villarreal – Manchester United, finala Europa League – Digi Sport 1, Telekom Sport 1, Look Sport+

Ți-ar mai putea plăcea
Sorana Cîrstea o invinge pe Petra Kvitova, locul 19 WTA și dublă campioană de Grand Slam, la Australian Open – Cronica Sportivă
Irina Bara, Jaqueline Cristian și Emma Răducanu s-au calificat în turul al doilea de la Transylvania Open – Cronica sportivă
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău