Astăzi se joacă finala Champions League, Manchester City – Chelsea Londra – Cronica sportivă

Cronica sportivă va lua o pauză pentru câteva zile, urmând să ne recitim de luni, 7 iunie.

1. Astăzi, la Porto, de la ora 22.00, se joacă finala Ligii Campionilor din sezonul 2020/2021, Manchester City – Chelsea Londra. Duelul este o premieră pentru Manchester City, aflată pentru prima dată într-o astfel de postură, în meciul decisiv al Champions League. În schimb, Chelsea este deja la a treia finală disputată, câștigând trofeul în 2012. (Eurosport)

2. Astăzi vor avea loc meciurile tur din dubla manșă care va decide cele două echipe ce vor participa anul viitor în Liga 1 Casa Pariurilor, respectiv: CS Mioveni – FC Hermannstadt (de la ora 15.30) și Dunărea Călărași – FC Voluntari (de la ora 18.00). Meciurile retur vor avea loc pe 2, respectiv 3 iunie. 

3. Sorana Cîrstea s-a calificat ieri în a doua finală din ultimele trei turnee jucate, după ce a învins-o pe Magda Linette cu 3-6, 6-4, 6-2. În finala de la Strasbourg, Sorana o va întâlni pe Barbora Krejcikova, astăzi de la ora 16.00. (Treizecizero)

4. Irina Bara este singura jucătoare din România care a trecut de cele trei runde de calificări și a avansat pe tabloul principal la această ediție a Roland Garros. În finala calificărilor, ea a trecut de Magdalena Frech cu 7-5, 6-2 și o va întâlni în primul tur pe australianca Astra Sharma. (Treizecizero)

5. Simon Yates, unul dintre favoriții din Il Giro 2021, a obținut astăzi prima sa victorie la această ediție, în etapa a 19-a, ajungând la 11 secunde distanță de Joao Almeida și 28 secunde de Egan Bernal. Yates este la 2:49 min în spatele lui Bernal în clasamentul general, cu două etape înainte de finalul turului, iar între ei se află Damiano Caruso (Bahrain Victorious) la 2:29. (Eurosport)

6. Naționala feminină a României a reușit o victorie la debutul său în Golden League, a doua competiție valorică în voleiul mondial, câștigând cu 3-2 meciul cu Franța, care a condus cu 2-0 la seturi. În grupa A, de la Cluj, urmează meciurile cu Azerbaidjan, astăzi, de la ora 17:00, și cu Spania, duminică, de la ora 17:00. (Gsp.ro)

7. Căpitanul naţionalei României şi al CSM Bucureşti, Cristina Neagu, a fost aleasă în All Star Team a Ligii Campionilor, sezonul 2020-2021. Ea a fost desemnată cel mai bun inter stânga al competiţiei, după ce a primit şapte nominalizări din partea antrenorilor din Liga Campionilor. (News.ro)

8. În acest weekend are loc Final Four-ul Ligii Campionilor la handbal feminin, la Budapesta: Gyor (marea favorită, antrenată din nou de Ambros Martin) o va întâlni pe Brest în prima semifinală de la ora 16.15, în vreme ce în cea de-a doua întâlnire se vor înfrunta Vipers și ȚSKA Moscova, de la ora 19:00. Finalele se vor disputa duminică. (ProSport)

9. Clubul Juventus Torino a oficializat, vineri, revenirea pe banca tehnică a echipei a antrenorului Massimiliano Allegri, după despărţirea de Andrea Pirlo. Allegri (53 de ani) a mai antrenat Bătrâna Doamnă din 2014 până în 2019, câștigând 5 titluri în Seria A. (News.ro)

10. Fotbalistul Nicolae Stanciu a fost recompensat cu două premii după sezonul reușit la Slavia Praga, în care a făcut dubla titlu-Cupă: a fost desemnat de liga cehă cel mai bun jucător străin și cel mai bun jucător în viziunea microbiștilor. (Gsp.ro)

Transmisiuni din sport, azi la TV:

-ora 13.20 – Turul Italiei, ciclism – Eurosport 1

-ora 13.30 – WTA Strasbourg, tenis feminin – Digi Sport 3

-ora 15.30 – Mioveni – Hermannstadt, Liga 1 Casa Pariurilor – Digi Sport 1, Telekom Sport 1, Look Sport+

-ora 16.15 – Gyor – Brest, Liga Campionilor handbal feminin – Digi Sport 2, Telekom Sport 3, Look Sport

-ora 18.00 – Dunărea Călărași – Voluntari, Liga 1 Casa Pariurilor – Digi Sport 1, Telekom Sport 1, Look Sport+

-ora 19.00 – Vipers Kristiansand – ȚSKA Moscova, Liga Campionilor handbal feminin – Digi Sport 2, Telekom Sport 3, Look Sport 2

-ora 19.00 – Kiel – Koln, Bundesliga, promovare – Digi Sport 4, Telekom Sport 2

-ora 22.00 – Manchester City – Chelsea, finala Ligii Campionilor – Digi Sport 1, Telekom Sport 1, Look Sport+

-ora 23.00 – Portland Trail Blazers – Denver Nuggets, NBA – Telekom Sport 3

Ți-ar mai putea plăcea
România a învins Japonia, în al doilea meci din grupele principale ale Campionatului Mondial de Handbal feminin – Cronica Sportivă
România și-a aflat adversarele din grupele Ligii Națiunilor – Cronica Sportivă
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău