Novak Djokovic și Rafael Nadal s-au calificat în sferturile de finală de la Roland Garros – Cronica sportivă

1. S-au stabilit sferturile de finală în turneul masculin de la Roland Garros, după ce, ieri, Novak Djokovic și Rafael Nadal (care se pot întâlni în semifinale) au trecut de doi jucători tineri din Italia, Lorenzo Musetti, respectiv Jannik Sinner. Sferturile sunt: Alexander Zverev – Alejandro Davidovich Fokina, Stefanos Tsitsipas – Daniil Medvedev, Novak Djokovic – Matteo Berrettini și Rafael Nadal – Diego Schwartzman. (News.ro)

2. S-au stabilit sferturile de finală și în turneul feminin de la Roland Garros. Acestea sunt: Elena Rybakina – Anastasia Pavlyuchenkova, Tamara Zidansek – Paula Badosa, Barbora Krejcikova – Cori Gauff și Maria Sakkari – Iga Swiatek. Cea din urmă este singura câștigătoare de Mare Șlem și singura jucătoare din top 10 WTA rămasă în competiție. (News.ro)

3. Sunt ultimele zile de meciuri amicale de dinaintea Euro 2020: ieri, Ucraina a învins Cipru cu 4-0 (cu două goluri marcate de Andriy Yarmolenko), în vreme ce Germania a învins Letonia cu 7-1 (printre marcatori: Gundogan, Muller, Gnabry și Werner), într-un meci jucat la Düsseldorf. 

4. Turul Franței la ciclism se va disputa anul acesta între 26 iunie și 18 iulie, iar favoriți par să fie tot primii doi rutieri de anul trecut – Pogacar și Roglic -, care au cele mai mari șanse să se impună și anul acesta în Marea Buclă. Cu toate acestea, o analiză Eurosport arată că echipa Ineos este cea mai închegată și își propune să ducă tricoul galben la Paris. (Eurosport)

5. Este cunoscut tabloul complet al semifinalelor NBA: în Conferința de Est, Philadelphia 76ers va juca împotriva Atlanta Hawks, iar Brooklyn Nets cu Milwaukee Bucks (Brooklyn are deja 1-0); în Conferința de Vest, Utah Jazz o are ca adversară pe Los Angeles Clippers, iar Phoenix Suns pe Denver Nuggets. Campioana Los Angeles Lakers a fost eliminată de Phoenix Suns. (ProSport)

6. Echipa masculină a Canadei a câştigat titlul mondial la hochei pe gheaţă, după ce a învins în finală Islanda, deţinătoarea titlului, scor 3-2, după prelungiri. Canadienii au ajuns la 27 de titluri şi au egalat Rusia la palmares. (News.ro)

7. Germania a câştigat pentru a treia oară Campionatul European de fotbal rezervat jucătorilor sub 21 de ani, după ce a învins Portugalia la Ljubljana, cu scorul de 1-0, în finala competiţiei. Este al treilea titlu european pentru Germania și a treia finală pierdută pentru Portugalia. (News.ro)

8. Cosmin Moți, care și-a încheiat cariera de fotbalist la finalul sezonului 2020/2021, este noul director tehnic de la Ludogorets Razgrad. Anunțul a fost făcut de clubul bulgar, la care Moți a evoluat 9 ani, perioadă în care acesta a cucerit campionatul în fiecare sezon. (Gsp.ro)

9. Primele două etape din faza grupelor de calificare la Campionatul European de handbal feminin din 2022 vor avea loc în luna octombrie. Naţionala României face parte din grupa a 2-a, alături de Danemarca, Austria şi Insulele Feroe. (News.ro)

10. Euro 2020 se apropie, iar editorii Tackle.ro oferă o privire exhaustivă asupra celor mai importante informații privind competiția europeană: orașe, stadioane, fani, regulament, grupele și loturile echipelor și programul complet al meciurilor. Astfel, Arena Națională din București va permite accesul unui procent de suporteri cuprins între 25% și 33%, adică între 13.750 și 18.300 de fani. La București se vor 3 meciuri din Grupa C și o optime de finală. (Tackle.ro)

Transmisiuni din sport, azi la TV:

-ora 13.00 – Roland Garros, tenis – Eurosport 1, Eurosport 2

-ora 14.00 – WTA Nottingham, tenis feminin – Digi Sport 2, Digi Sport 4

-ora 21.00 – România U21 – Australia U21, meci amical – Prima TV

Ți-ar mai putea plăcea
FCSB se impune la scor cu UTA Arad și se distanțează la 11 puncte în fruntea Superligii – Cronica Sportivă
După o absenţă de peste un an şi după ce a devenit mamă, Naomi Osaka revine în tenis cu o victorie – Cronica Sportivă

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău