Accesul la Twitter și Facebook este restricționat în Rusia de sâmbătă, respectiv duminică – Cronica de Tehnologie

1. Accesul la Twitter și Facebook este restricționat în Rusia de sâmbătă, respectiv duminică. Cele două platforme sociale nu mai pot fi accesate de utilizatorii marilor rețele de telecomunicații, precum Rostelecom, MTS, Beeline și MegaFon. (NetBlocks)

2. Rusia a cerut oficial Google să restabilească accesul pe teritoriul Ucrainei la canalele ce țin de RBC, TV Zvezda și Sputnik. Google a blocat, încă de sâmbătă, inclusiv folosirea reclamelor sale pentru monetizarea site-urilor, aplicațiilor și canalelor de YouTube ale Rusiei. (Reuters)

3. Google Maps a dezactivat informațiile despre trafic în timp real pe teritoriul Ucrainei. Aplicația de navigare a celor de la Google nu va mai afișa aici nici date despre nivelul de ocupare al restaurantelor și magazinelor. (News.ro)

4. Veniturile producătorilor de smartphone-uri au atins un nivel record anul trecut, fiind evaluate la aproape $450 de miliarde. Din acestea, Apple a câștigat $196 de miliarde din smartphone-uri, departe de cel mai apropiat concurent, Samsung, care a atras $72 de miliarde. (Profit.ro)

5. Apple Pay și Google Pay deja nu mai pot fi folosite pentru plăți online sau în afara țării de clienții băncilor rusești vizate de restricții. Printre băncile afectate se numără VTB Group, Sovcombank, Novikombank, Promsvyazbank și Otkritie. (Business Insider)

6. Nvidia a suferit un atac minor cu ransomware, fără legătură cu războiul din Ucraina. Compania a confirmat informația, spunând că a avut anumite probleme din cauza unui incident. (Bloomberg)

7. Parlamentul European a amânat pe termen nedefinit votul asupra noilor reglementări privind criptomonedele. Asta după ce a devenit publică o prevedere prin care monedele digitale ar fi putut fi interzise pe considerentele consumului mare de energie, prevedere ce a atras aspre critici. (CoinDesk)

8. Serviciul Starlink este activ în Ucraina, a anunțat Elon Musk pe Twitter, fără să dea detalii despre acoperire sau preț. Acesta a spus, totuși, că terminale care compun infrastructura de la sol sunt transportate spre Ucraina în prezent. (Vice)

9. O companie chineză de securitate spune că agenția americană NSA se află în spatele grupării de hackeri Equation Group. Aceeași companie a prezentat un malware, numit Bvp47, pe care hackerii susținuți de NSA l-ar fi folosit în ultima decadă. (Vice)

10. Samsung a prezentat o nouă serie de laptopuri Galaxy Book Pro, compusă din modelele Galaxy Book 2 360 (convertibil, de la $900), Galaxy Book 2 Pro (clamshell, de la $1.050) și Galaxy Book 2 Pro 360 (2-in-1, de la $1.250). Principalele noutăți sunt trecerea la a 12-a generație de procesoare Intel, rezoluția 1080p pentru camerele web și o latență mai mică pentru S-Pen. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Cele mai importante noutăți prezentate de Apple la WWDC 2019 – Cronica de Tehnologie
USB 4 version 2 va oferi viteze duble față de generația actuală, care vor putea ajunge la 80 Gbps – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău