Comisar UE: Dacă nu respectă regulile Uniunii Europene, TikTok ar putea fi blocată – Cronica de Tehnologie

1. Curtea Supremă de Justiție din India a respins cererea Google de blocare a unui ordin antitrust, care vine la pachet cu o amendă de $116 milioane. În octombrie, autoritatea locală a acuzat Google că a abuzat de poziția dominantă și i-a cerut să renunțe la regulile pe care le impune dezvoltatorilor de smartphone-uri, precum cele legate de aplicațiile care trebuie să fie preinstalate pe telefoanele noi. Decizia finală va aparține instanței inferioare care deja are cauza pe rol și care trebuie să se pronunțe până pe 31 martie. (Reuters)

2. Pe 5 ianuarie, T-Mobile a descoperit că un hacker a furat datele personale a aproximativ 37 de milioane de clienți. Datele expuse includ nume, adrese și numere de telefon, dar nu și parole sau date de carduri, crede compania care se află la al doilea incident major de securitate în doi ani. (WSJ)

3. Dacă nu respectă regulile Uniunii Europene, TikTok ar putea fi blocată, afirmă Comisarul UE pentru piața internă, Thierry Breton. Acesta spune că este inacceptabil ca în doar câteva secunde utilizatorilor să le fie afișat conținut dăunător sau care poate pune chiar viața în pericol. (Bloomberg)

4. Un contractor care lucra pentru autoritatea de reglementare a siguranței aeriene a șters din greșeală fișierele utilizate de un sistem de alertare a piloților, anunță FAA. Asta a dus la anularea tuturor zborurilor domestice pe o durată de aproximativ două ore în data de 11 ianuarie, ceea ce a creat haos în aeroporturile din SUA. (WSJ)

5. Creditorul de criptomonede Genesis și-a cerut falimentul, împreună cu cele două filiale Genesis Global Capital LLC și Genesis Asia Pacific Pte. Ltd. Genesis a avut de suferit după împrumuturile pe care le-a acordat afiliatului FTX Alameda Research. (WSJ)

6. Atacurile cu ransomware le-au adus atacatorilor anul trecut cel puțin $456.8 milioane, ceea ce reprezintă o scădere de peste 40% față de cele $765.6 milioane câștigate în 2021. Scăderea vine în condițiile în care din ce în ce mai multe victime ale atacurilor cu ransomware au început să refuze să plătească pentru a-și recupera datele. (Chainalysis)

7. Serviciul de streaming pentru jocuri GeForce Now Ultimate, care folosește placa video RTX 4080, deși departe de a fi perfect, este cu adevărat impresionant, cel puțin în cazul unora dintre jocuri. Latența este foarte mică, ceea ce este esențial pentru streaming, dar numai șase jocuri merg cu 240Hz și asta doar la 1080p. (The Verge)

8. Twitter și-a actualizat regulamentul, blocând în mod oficial aplicațiile terțe. Asta după ce, în mod efectiv multe aplicații au încetat să funcționeze din urmă cu mai multe zile, fără o explicație oficială. Aplicațiile terțe nu afișau reclamele Twitter, iar utilizatorii acestora erau mai puțin înclinați să cumpere abonamentul Twitter Blue. (Profit.ro)

9. Netflix va extinde în lunile următoare măsurile împotriva password sharing-ului, prin care este impusă o taxă pentru accesarea contului de către alte persoane. Compania se așteaptă la o rezistență inițială, care să ducă la anulări de abonamente, înainte ca veniturile să crească. (The Verge)

10. Wikipedia și-a actualizat designul pentru prima oară după mai bine de 10 ani. Cu scopul creșterii accesibilității și a simplificării utilizării, sunt îmbunătățite funcția de căutare, cuprinsul articolelor și opțiunea de schimbare a limbii. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Microsoft a explicat cum au reușit hackerii chinezi să acceseze e-mail-urile guvernului american – Cronica de Tehnologie
WhatsApp trimite, în medie, 100 de miliarde de mesaje pe zi – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău