Bill Gates: Modelul lingvistic GPT, dezvoltat de OpenAI, reprezintă cel mai important avans tehnologic din 1980 până acum – Cronica de Tehnologie

1. Modelul lingvistic GPT, dezvoltat de OpenAI, reprezintă cel mai important avans tehnologic din 1980 până acum, crede Bill Gates. Fondatorul Microsoft spune că un pas așa important nu a mai fost făcut de la crearea interfeței grafice, înainte de care utilizarea calculatoarelor se făcea prin linia de comandă. (CNBC)

2. Aplicațiile de fertilitate colectează date care depășesc sfera de utilizare a acestora, pe care le-ar putea apoi vinde, arată un studiu realizat în Australia. Unele dintre acestea colectează inclusiv informații financiare, iar asta în mod implicit, fără ca utilizatorul să-și exprime acordul în acest sens. (The Guardian)

3. Oficialii guvernamentali din Olanda trebuie să dezinstaleze de pe telefoanele de lucru aplicațiile care provin din țări care derulează programe cibernetice ofensive față de țară. Asta înseamnă că sunt blocate, pe lângă TikTok, toate aplicațiile care își au originea în țări precum China, Rusia, Iran și Coreea de Nord. (Politico)

4. Șeful TikTok va susține la audierea din Congres că a cheltuit deja în jur de $1.5 miliarde pentru securizarea datelor survenite de la utilizatorii din Statele Unite. Acesta este pregătit să spună că TikTok face mai mult pentru protejarea tinerilor decât celelalte platforme sociale și că nu va da niciodată acces la date Partidului Comunist din China. (Bloomberg)

5. Amazon a prezentat mai multe televizoare, adăugând dimensiuni noi unor modele existente și lansând o serie mai ieftină, pe care o numește 2-Series. Compania spune că a vândut peste 200 de milioane de dispozitive Fire TV (stick-uri de streaming + televizoare proprii și ale terților care folosesc software-ul Fire TV) și că extinde disponibilitatea serviciului de streaming pentru gaming Luna în Canada, Marea Britanie și Germania. (The Verge)

6. Microsoft lansează Loop, un software de colaborare pentru suita Microsoft 365 (fosta Microsoft Office), disponibil ca preview pe web, Android și iOS. Loop trage conținut din aplicațiile suitei, pe care-l organizează în spații de lucru, de unde pot fi create noi proiecte, pe care pot colabora mai mulți utilizatori. (Windows Central)

7. Just Eat Takeaway disponibilizează 1.700 de curieri în Marea Britanie. Compania spune că revine la modelul Gig Economy, după ce a încercat să se diferențieze de Uber Eats și Deliveroo, angajând curierii. (Financial Times)

8. Nvidia a prezentat cipul H800, care este o versiune modificată a flagship-ului H100 și îndeplinește condițiile de export către China. H800 este deja folosită de companii chineze precum Alibaba, Baidu și Tencent, printre alții. (Reuters)

9. SEC a notificat Coinbase cu privire la potențiale încălcări ale legii și recomandă companiei să ia măsuri. Acțiunile companiei au scăzut cu 12% din această cauză, însă, oficialii Coinbase spun că nu trebuie să modifice produsele și serviciile pe care le oferă. (CNBC)

10. GitHub anunță Copilot X, o nouă versiune a software-ului pentru dezvoltatori, care integrează acum GPT-4. Disponibil pe baza unei liste de așteptare deocamdată, acesta ajută programatorii în cazul anumitor sarcini, iar comenzile pot fi atât scrise, cât și verbale. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple le-a transmis angajaților săi din regiunile cele mai afectate de coronavirus că pot lucra de acasă săptămâna asta – Cronica de Tehnologie
Microsoft a prezentat „noul Bing”, care integrează modelul lingvistic GPT-4 – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău