A început Bucharest Science Festival – Cronica de Divertisment

1. Sfârșitul săptămânii aduce patru premiere în cinematografele din România. Fără a avea pretenția de a fi original, filmul “Hustlers” (“Hustlers: Striptease pe Wall Street”) spune povestea unor foste dansatoare de striptease care doresc să se îmbogățească și descoperă metoda “ideală”: își jefuiesc foștii clienți. Unul dintre rolurile principale este interpretat de Jennifer Lopez. (Trailer)

2. Cei mici pot vedea de astăzi pe marile ecrane animația “Playmobil: The Movie” (“Playmobil: Filmul”), în care Marla este nevoită să intre în universul magic Playmobil pentru a-și căuta fratele dispărut. Aici, Marla face echipă cu șoferul de camion Del, agentul secret Rex Dasher sau un robot disfuncțional, iar filmul mizează în special pe latura morală: ca să reușești ce ți-ai propus trebuie să ai încredere în tine. (Trailer)

3. Fanii filmelor românești au la dispoziție “Monștri.”, un film regizat de Marius Olteanu care prezintă o zi din viața a doi tineri căsătoriți. Deși familia și prietenii par să-i îndrăgească, aceștia îi judecă și îi resping atunci când sunt pe cont propriu din cauza convingerilor și opțiunilor lor de viață. (Trailer)

4. Nu lipsește nici măcar o premieră co-produsă de Mexic și câteva state europene. “Our Time” (“Timpul nostru”) a primit o nominalizare la Festivalul de Film de la Venezia și are în centrul atenției o familie care se ocupă cu creșterea taurilor de luptă. Problemele apar când soției începe să-i placă de îmblânzitorul de cai. (Trailer)

“Maleficent: Suverana răului”, cu Angelina Jolie, Michelle Pfeiffer si Elle Fanning, va avea premiera în 18 octombrie. Detalii aici.

5. Marți, 1 octombrie, pe platforma de streaming HBO GO are loc premiera documentarului “Diego Maradona”. Realizat pe baza a peste 500 de ore de filmări care nu au fost făcute publice, documentarul se concentrează pe povestea vieții celebrului fotbalistul Diego Armando Maradona. Documentarul este regizat de Asif Kapadia, cel care a regizat și apreciatul documentar “Senna” din 2010 despre viața și cariera regretatului pilot de Formula 1 Ayrton Senna. (Trailer)

6. Astăzi are loc Noaptea Cercetătorilor, un eveniment care se desfășoară în aceeași zi la nivel global. În România, Noaptea Cercetătorilor are loc în București, Cluj-Napoca, Sibiu, Iași, Timișoara și Craiova și propune promovarea științei prin experimente trăsnite, conferințe fascinante, demonstraţii, prezentarea celor mai recente inovații tehnice, precum și concursuri de testare a inspirației și a creativităţii în universul științific. (Program complet)

7. A început Bucharest Science Festival, un eveniment care își propune să contribuie la extinderea culturii științifice și să încurajeze educația tinerilor. În total, până la închiderea de duminică, festivalul include peste 100 de evenimente dedicate celor mai noi descoperiri din știință și abordează inclusiv teme despre inteligența artificială. În paralel, o serie de evenimente științifice au loc și în Adjud, Timișoara, Galați și Constanța sub brandul “Zilele Științei”. (Program complet)

8. În perioada 27-30 septembrie are loc a noua ediție a evenimentului “Zilele Clujului” de la Cluj-Napoca. Ediția din acest an se desfășoară în mai multe locuri și propune piese de teatru, operă, muzică, tabere istorice, Ziua Seniorilor, promenada multiculturalității, activități sportive și pentru copii, festival gastronomic internațional, expoziții și diverse video proiecții. (Program complet)

9. În perioada 27 septembrie – 6 octombrie are loc o nouă ediție a celei mai mari expoziții de artă din România, Art Safari. Expoziția are loc la Palatul Oscar Maugsch din Piața Universității, iar prețul unui bilet este de 35 de lei. În prima și ultima zi organizatorii anunța și Night Tours, care include un tur ghidat al expoziției și muzică live pentru 99 de lei. (ArtSafari)

10. Celine Dion va susține primul ei concert în România în 29 iulie 2020. Concertul va face parte din turneul „Courage World Tour” care promovează lansarea din 15 noiembrie a noului ei album, „Courage”. Turneul are în total peste 100 de concerte și a început în 18 septembrie în Quebec. Pentru moment, organizatorii nu au anunțat locul concertului și nici prețurile pentru bilete. (InfoMusic)

Ți-ar mai putea plăcea
“Star Trek: Picard” are premiera săptămâna viitoare – Cronica de Divertisment
Concert Take That în direct la cinematografele din București – Cronica de Divertisment
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău