A început Retrospectiva TIFF 2022 la București – Cronica de Divertisment

1. Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) organizează în perioada 21-24 iulie Retrospectiva TIFF 2022 la Cinema Elvire Popesco din București. Spectatorii vor putea urmări cele mai populare filme ale ediției din acest an, dar și producțiile care au câștigat trofeele festivalului de la Cluj-Napoca. Prețul unui bilet este de 20 de lei. (TIFF, Eventbook)

2. Festivalul ARTmania Festival 2022 are loc la Sibiu în perioada 22-24 iulie. Capul de afiș este trupa suedeză de metal Meshuggah, care va participa la festival alături de Cult of Luna, Leprous, Mercyful Fate, My Dying Bride, Pain of Salvation, Transatlantic, Testament, The Pineapple Thief și The Vintage Caravan. Prețul unui bilet pentru fiecare zi de festival costă 230 lei, în timp ce un abonament ajunge la 450 lei. (IaBilet)

3. Cetatea Feldioara din județul Brașov găzduiește de astăzi și până duminică a doua ediție a festivalului FilmeDar. Pe parcursul celor trei zile vor fi proiectate 5 filme și vor avea loc o serie de evenimente care îi vor avea ca invitați speciali pe criticul de film Irina-Margareta Nistor și actorul Vlad Ivanov. (Radio România Cultural)

4. Thriller-ul “The Gray Man”, cu Ryan Gosling în rolul principal, are astăzi premiera pe platforma Netflix. Gosling interpretează rolul unui fost agent CIA tras pe linie moartă care este însă reactivat în momentul în care devine ținta lui Lloyd Hansen (Chris Evans). Filmul este regizat de frații Anthony şi Joe Russo.

5. Serialul-documentar “Light & Magic” va putea fi urmărit pe platforma Disney+ începând de miercuri, 27 iulie. În cele șase părți ale sale, documentarul oferă o perspectivă despre istoria Industrial Light & Magic, studio-ul de efecte vizuale fondat de George Lucas în 1975 pentru producția filmelor din universul “Star Wars”.

6. HBO Max a publicat primul trailer oficial pentru noul serial “House of the Dragon”, care va avea premiera pe platformă în 21 august. Noul serial este un prequel la celebrul serial “Game of Thrones”, iar acțiunea se petrece cu 200 de ani înainte de evenimentele din serialul care se inspiră. Producția este bazată pe cartea “Fire and Blood” (“Foc și sânge”) scrisă de George RR Martin.

7. A apărut primul trailer pentru un film biografic despre viața lui Ferruccio Lamborghini, fondatorul mărcii Lamborghini. Personajul principal este interpretat de Frank Grillo, în timp ce Gabriel Byrne joacă rolul lui Enzo Ferrari. Pentru moment producătorii nu au anunțat data lansării noului film. (Drive)

8. Piesa de teatru “Pisica lui Schrödinger” va putea fi urmărită în aer liber sâmbătă, 23 iulie, pe Amfiteatrul Teatrului Național din București. Piesa este regizată de Alexandru Berceanu și produsă de unteatru, iar prețul unui bilet este de 40 lei. (Teatrul Național)

9. Toate cele 15 sezoane ale celebrului serial “ER” produs în perioada 1994-2009 sunt disponibile pe platforma HBO Max. Serialul l-a propulsat în lumea filmului pe actorul George Clooney și abordează viața medicilor de la un spital de urgență din Chicago.

10. Amazon Prime Video a lansat o nouă interfață pentru serviciul de streaming, care împrumută numeroase elemente de design și funcții de la rivalii de la Netflix. Interfața este acum mai aerisită și au fost incluse topuri legate de cele mai vizionate producții pe platformă. Pentru moment, noua interfață este disponibilă pe Android, televizoare smart, Rokku, Apple TV, Android TV sau console de jocuri. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
20 dintre cele 23 de filme din universul Universul Cinematic Marvel pot fi vizionate pe HBO Go – Cronica de Divertisment
Ultimul film a lui Tarantino e în cinematografe – Cronica de Divertisment

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău