Adidas a anunțat vânzarea Reebok către Authentic Brands Group – Cronica de Business

1. Primarul municipiului Bacău, Lucian Daniel Stanciu Viziteu, propune Consiliului Local introducerea de obligaţiuni municipale pentru a refinanţa datoriile oraşului, fără să se îndatoreze la bănci. Orice persoană va putea investi, dobânzile oferite fiind de trei ori mai mari decât cele bancare. Circa 20 de milioane de lei ar putea fi economisiţi anual la bugetul local, dacă proiectul va primi aprobarea consilierilor. (News.ro)

2. Trei din Energie: Profitul Nuclearelectrica a crescut cu 12%, după scumpirea cu peste 21% a energiei angro (Profit.ro). Profitul Transelectrica a scăzut cu 10%, după ce cheltuielile au crescut mai mult decât veniturile, inclusiv din cauza scumpirii galopante a energiei (Profit.ro). Profitul Romgaz s-a diminuat cu 5% ca urmare a creșterii prețului certificatelor de emisii și a redevenței. (Profit.ro)

3. Economia Marii Britanii a crescut peste așteptări în iunie, după relaxarea restricțiilor impuse de pandemie. PIB-ul a crescut cu 1%, peste estimarea de 0.8%, ceea ce face ca creșterea pe trimestrul doi să fie de 4,8%, aproape de estimarea Băncii Centrale a Anglie care anunțase săptămâna trecută o creștere de 5%. (Bloomberg)

4. Prețurile petrolului au scăzut, după avertismentul Agenției Internaționale pentru Energie (AIE) privind impactul răspândirii variantei Delta a coronavirusului asupra redresării cererii de țiței la nivel global, transmite Reuters. Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 13 cenți, la 71,31 dolari pe baril, inversând creșterea până la un maxim al zilei de 71,90 dolari pe baril. (Profit.ro)

5. Adidas a anunțat vânzarea Reebok către Authentic Brands Group, într-o tranzacția de până la 2,1 miliarde euro. (Bloomberg)

6. Aplicația de livrări DoorDash a raportat un număr record de comenzi pentru trimestrul 2. Creșterea a fost de 69%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, fiind înregistrate 345 milioane de comenzi. Comenzile de la parteneri precum 7-Eleven, PetSmart sau lanțul de băcănie Albertsons au crescut într-un ritm mai rapid decât cele pentru restaurante. Veniturile au crescut cu 83%, până la $1,24 miliarde, depășind așteptările analiștilor. (AP)

7. China a închis un terminal important din portul Ningbo-Zhoushan, al treilea cel mai traficat port din lume, după ce un lucrător a fost depistat pozitiv. Închiderea va afecta transportul de mărfuri către Europa și America de Nord. (CNBC)

8. Philip Morris Internațional este aproape de a achiziționa Vectura Group, un producător de medicamente și dispozitive inhalabile pentru tratarea bolilor respiratorii, cum ar fi astmul bronșic, după ce boardul acestei companii a aprobat oferta de $1,4 miliarde, respingând o ofertă mai mică depusă de Carlyle Group. (Bloomberg)

9. Foxconn a raportat un profit de $1,07 miliarde pe trimestrul 2, în creștere cu 30% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Veniturile companiei care asamblează produsele Apple au crescut cu 20%, până la $48,5 miliarde. (Reuters)

10. Facebook amână întoarcerea la birou pentru angajații din Statele Unite pentru ianuarie 2022. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Ucraina începe să exporte energie în România, la prețuri cu peste 70% mai mici decât cele locale – Cronica de Business
Turismul românesc a scăzut aproape la jumătate în luna ianuarie comparativ cu perioada similară a anului trecut – Cronica de Business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău