Adrian Zuckerman a fost avizat de comisia de specialitate a Senatului american pentru postul de ambasador al SUA în România – Cronica dimineții

1. Adrian Zuckerman a fost avizat de comisia de specialitate a Senatului american pentru postul de ambasador al SUA în România. El a primit avizul Comisiei pentru Relații Externe a Senatului Statelor Unite. (Profit.ro)

2. 73% dintre membri USR Bucureşti au votat că Nicuşor Dan se poate înscrie în cursa internă pentru desemnarea candidatului pentru Primăria Capitalei. (News.ro)

3. Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, susţine reducerea numărului de semnături necesare la depunerea candidaturilor la toate tipurile de alegeri. Buică a declarat că pentru scrutinul prezidenţial ar fi suficient un număr de semnături de susţinere de doar 10 la sută din cât prevede legea în prezent. (News.ro)

4. Numărul societăților comerciale și persoanelor fizice autorizate intrate în insolvență a scăzut cu 29% în primele opt luni din 2019, comparativ cu perioada similară din anul anterior. (Profit.ro)

Cronica dimineții vă este prezentată de Vola.ro. Te-ai intrebat vreodata de ce orice comanzi de pe net poate fi returnat, dar nu si biletele de avion? De ce poti primi banii inapoi pentru orice produs comandat online pe care nu il mai vrei, dar nu si pentru un zbor cu avionul? De acum, Vola.ro, cea mai mare agentie online din Romania, ofera o solutie: Vola Rambursabil, prima asigurare care acopera ORICE motiv si care iti da banii inapoi daca nu mai poti calatori. Imbolnaviri usoare inaintea de calatoria cu copiii sau proiecte importante la munca? Esti acoperit, indiferent de motiv. Detalii aici.

5. Președintele israelian Reuven Rivlin i-a dat un mandat de 28 de zile lui Benjamin Netanyahu pentru a forma guvernul. Decizia vine după ce discuțiile pentru un guvern de uniune națională au eșuat. (Axios)

6. Africa va înregistra cea mai mare creștere a consumatorilor de droguri în următorii 30 de ani. (Quarz)

7. Avortul a devenit legal în toată Australia după ce statul New South Wales, ultimul în care întreruperea de sarcină era ilegală, a anulat o lege veche de 119 ani, care interzicea procedura. (BBC)

8. Partidul Verzilor din Canada, ecologist, a manipulat, în Photoshop, o fotografie oficială cu liderul Elisabeth May, înlocuind paharul de unică folosință, pe care-l ținea în mână, cu unul normal. (Link)

9. Deputatul liberal Florin Roman a depus la Parlament o inițiativă legislativă care prevede că primarii pot aproba oficierea căsătoriilor și în grădini publice, parcuri, muzee și alte locuri în aer liber. (Profit.ro)

10. Celebrul chef francez Marc Veyrat a dat în judecată Ghidul Michelin după ce restaurantul său a pierdut o stea. Veyrat a pierdut steaua deoarece unul din inspectori a considerat ca acesta a folosit brânza englezească, în locul celei franțuzești, pentru sufleul de brânză. (TheGuardian)

Bonus: Inspirata de o vizita in Romania, Carmen Chaplin vrea sa faca un documentar despre originile tiganesti ale strabunicului ei faimos: Charlie Chaplin. (Urban.ro)

Fotografia dimineții – O persoană il caricaturizează pe premierul Boris Johnson în fața Curții Supreme. AP Photo/Matt Dunham:

Ți-ar mai putea plăcea
România ar putea încheia anul 2023 cu aproape 110 de kilometri noi de autostradă și drum expres finalizați – Cronica dimineții
România este cel mai mare importator net de carne de porc din Europa Centrală și Balcani – Cronica dimineții
2 comentarii la acest articol
 • Ciprian
  sept. 26,2019 la 2019-09-26T11:36:42+03:000000004230201909

  Il sustin pe Nicusor Dan si sper sa faca la fel opozitia in Bucuresti, dar cifrele sunt cifre: „Din cei 1.883 membri au răspuns 1.067 (56%). Dintre aceştia, 780 (73%) au votat pentru şi 287 împotrivă.”
  780 din 1883 ~ 41% DA
  287 din 1883 ~ 15% NU
  816 din 1883 ~ 44% ABTINERI

  • Orlando Nicoara
   sept. 26,2019 la 2019-09-26T12:39:52+03:000000005230201909

   De acord dar raportarea se face la cei care au votat cam la toate alegerilor.

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău