Air Seychelles a anunțat că va opera zboruri charter între București și Insulele Seychelles în perioada 30 aprilie – 17 mai – Cronica de Turism

1. Cipru a anunțat că va primi turiști străini vaccinați începând din 10 mai, fără ca aceștia să aibă nevoie de test negativ PCR sau de o perioadă de carantină. În plus, nu contează nici data la care a fost efectuată a doua doză de vaccin. Noua regulă se aplică pentru 65 de state, inclusiv pentru toate statele din Uniunea Europeană și, implicit, pentru turiștii români. Decizia a fost anunțată însă în aceeași zi în care Cipru a intrat în carantină națională pentru două săptămâni din cauza creșterii numărului de cazuri de coronavirus. (France24)

2. Spania intenționează să primească turiști străini începând din luna iunie pe baza certificatului digital european. Astfel, vor putea intra în această țară turiștii care s-au vaccinat, au efectuat un test PCR negativ sau au trecut prin boală și prezintă o dovadă care să ateste prezența anticorpilor. Pentru început, Spania va participa la o „schemă pilot” în luna mai înainte de implementarea completă a certificatului digital începând din iunie. (News.ro)

3. Compania aeriană British Airways va opera zboruri din Londra (aeroportul Heathrow) spre București și Cluj-Napoca. Zborurile din București vor fi reluate începând din 18 mai 2021 cu o frecvență de trei zboruri pe săptămână, în timp ce ruta de la Cluj-Napoca va fi operată începând din 2 iulie 2021, de asemenea cu o frecvență de trei zboruri pe săptămână. (BoardingPass, BoardingPass)

4. Compania aeriană Air Seychelles a anunțat că va opera zboruri charter între București și Insulele Seychelles în perioada 30 aprilie – 17 mai, dar și în lunile august și decembrie. Zborurile vor fi efectuate cu o aeronavă Airbus A320neo, vor dura 9 ore și vor include o oprire pe Aeroportul din Cairo (Egipt) pentru realimentare cu carburant. Insulele Seychelles se află în Oceanul Indian, la circa 1000 de kilometri de coasta estică a continentului african. (Profit)

Bonus. România este în grafic cu procesul de pregătire pentru implementarea certificatului digital european, care va permite realuarea facilă a turismului pentru persoanele care se vaccinează, prezintă un test negativ PCR sau un test de anticorpi. Planul actual prevede ca certificatul digital european să fie utilizat de la începutul lunii iunie, însă unele state europene solicită un timp cu câteva săptămâni mai lung pentru implementare. (G4Media)

5. De miercuri au fost ridicate o serie de restricții de circulație pe un tronson de 24 de kilometri din autostrada A2 București – Constanța, pentru a evita producerea de blocaje în timpului acestui weekend, când este de așteptat ca traficul să fie mai intens. În schimb, restricțiile de circulație de pe podul de la Cernavodă rămân în vigoare până în 1 iunie. (Hotnews)

6. Operatorul aerian low-cost Ryanair a lansat funcția Price Checker, prin care turiștii care au achiziționat zboruri la această companie prin intermediul unei agenții de turism pot verifica prețul pe care l-ar fi plătit dacă ar fi cumpărat biletele direct de pe site-ul companiei. Ryanair susține că a lansat această funcție pentru ca pasagerii să afle valoarea reală a comisionului perceput de agențiile de turism. (Breaking Travel News)

7. Un nou motiv pentru a vizita Egipt: arheologii egipteni au descoperit recent un oraș faraonic antic situat în sudul orașului Luxor, despre care afirmă că a fost construit în urmă cu 3400 de ani sub domnia faraonului Amenhotep III. Descoperirea are potențialul de a revitaliza turismul în Egipt, în contextul în care aceasta industrie esențială pentru economia statului a intrat într-un declin puternic din cauza pandemiei de coronavirus. (New York Times)

8. Uniunea Europeană va accepta turiști din Statele Unite, dacă aceștia sunt vaccinați împotriva Covid-19 cu unul dintre vaccinurile aprobate de Agenția Europeană a Medicamentului (Pfizer-BioNTech, Moderna sau Astra-Zeneca). Pentru moment nu este clar când va intra în vigoare noua regulă, însă cel mai probabil acest lucru se va întâmpla în vară. În prezent, intrarea turiștilor străini pe teritoriul Uniunii Europene este interzisă, cu excepția unei liste scurte de țări în care numărul de cazuri de Covid-19 este foarte scăzut (Australia, Noua Zeelandă și Coreea de Sud). (CNN)

Bonus 2. Operatorul de croaziere MSC Cruises a anunțat că pasagerii vasului MSC Seaside vor avea posibilitatea de a vizita plajă Taranto din Puglia (Italia) de la Marea Ionică într-o zonă rezervată exclusiv pentru aceștia, în care nu vor interacționa cu ceilalți turiști prezenți pe plajă. Decizia a fost luată pentru a permite turiștilor să stea o zi la plajă în timpul croazierei fără să existe riscul de infecție cu Covid-19. (TravelWeekly)

9. Asociația Acasă în Banat a primit sprijin financiar de la Fundația Orange pentru a reamenaja morile de apă din satul Rudăria, comuna Eftimie Murgu din județul Caraș-Severin. În plus, asociația va amenaja un traseu turistic cu scopul de a simplifica accesul turiștilor la morile de apă. Lucrările vor fi efectuate în cursul acestui an. (Fundația Orange)

10. Proiectul european UrbanWaste, în care sunt implicate administrațiile locale din 27 de orașe din 12 țări europene, va implementa din 2022 o serie de măsuri pentru a reduce cantitatea de resturi menajere generate de turiști în orașe. Potrivit unui studiu, 14% din deșeurile totale ale unui oraș provin de la turiști, iar un turist este responsabil pentru până la 2 kilograme de deșeuri pentru fiecare zi petrecută într-un oraș. (Waste Management World)

 

Ți-ar mai putea plăcea
Lisabona, Vilnius și Cracovia sunt cele mai accesibile orașe europene pentru un city-break – Cronica de Turism
Belgia și Suedia relaxează condițiile de călătorie pentru români – Cronica de Turism
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău