AirConnect va oferi patru zboruri interne începând din octombrie, inclusiv București – Sibiu – Cronica de Turism

1. Prețul mediu pentru cazare pentru destinațiile din România de pe platforma Travelminit a fost cu 21% mai mare în perioada iunie-august comparativ cu sezonul estival de anul trecut. Pe litoral, prețul mediu pentru o noapte de cazare a fost de 293 lei, cu 15% mai mare comparativ cu perioada similară a anului trecut. (News.ro)

2. Booking și Expedia sunt principalele platforme online prin care turiștii europeni își rezervă cazările la hoteluri, potrivit unui studiu realizat de Comisia Europeană pe 285 de hoteluri din 6 state membre ale Uniunii Europene. Booking are o cotă de piață de 67.7%, iar cota de piață cumulată de Booking, Expedia și HRS (o platformă cvasi-necunoscută în România) este de 92%. Studiul arată că valoarea comisioanelor plătite de hoteluri către platformele onine a rămas stabilă în ultimul an sau chiar a scăzut ușor. Raportul complet de 200 de pagini este disponibil în format PDF aici. (Comisia Europeană)

3. Franța, Grecia și Spania au fost destinațiile europene de vacanță din această vară în care turiștii s-au simțit cel mai mult afectați de valurile de căldură, potrivit unui studiu realizat de Mabrian. Realizatorii studiului afirmă că, dacă valurile de căldură din aceste țări vor continua și în verile următoare, turiștii și-ar putea schimba preferințele pentru vacanțele de vară, în special cei care vizitează Grecia și Spania, destinații percepute ca fiind scumpe. (Mabrian)

4. Noua companie aeriană românească AirConnect va efectua primele zboruri în luna octombrie. Pentru început vor exista patru zboruri interne de la București spre Sibiu, Târgu Mureș, Baia Mare și Suceava. În prezent, nicio companie aeriană nu are zboruri pe ruta București – Sibiu, ca urmare a distanței scurte dintre cele două orașe, însă aceasta a mai fost operată în trecut de Tarom. De asemenea, AirConnect va oferi și două zboruri internaționale spre Budapesta din București și Cluj-Napoca. Zborurile vor fi efectuate cu aeronave ATR-72 600, iar prețurile pentru orice rută încep de la 30 de euro pe segment. (Boarding Pass)

5. Compania aeriană Wizz Air va reintroduce în această toamnă trei rute spre destinații externe de vacanță. Operatorul va oferi zboruri de la Cluj-Napoca la Abu Dhabi începând din 29 septembrie, zboruri de la București la Aqaba (Iordania) din 1 noiembrie și zboruri de la București la Gran Canaria începând din 5 noiembrie. (Traveling Mag)

6. Agenția de tourism Join UP! din Ucraina va intra pe piața din România la luna octombrie. Pentru început, compania va oferi pachete de călătorie pentru destinații precum Hurghada, Sharm El Sheikh (ambele din Egipt), Antalya, Dubai și Tenerife, pentru care va opera inclusiv propriile zboruri. (Profit)

7. Compania aeriană Wizz Air a înregistrat cele mai mari întârzieri pe aeroporturile din Londra în cursul anului 2021, înainte de apariția actualelor probleme de pe aeroporturi. În medie, fiecare avion Wizz Air a avut o întârziere de 14 minute pe aeroporturile din Marea Britanie. Dintre companiile care oferă zboruri între Marea Britanie și România, cea mai bună performanță a fost înregistrată de Ryanair. (The Guardian)

8. Aeroportul Berlin Brandenburg a devenit primul aeroport din Europa care oferă un serviciu prin care pasagerii își pot programa sosirea la controlul de securitate într-un anumit interval orar cu până la 3 zile înaintea zborului. Serviciul se numește BER Runaway și este oferit gratuit tuturor călătorilor prin intermediul unei platforme online. Reprezentanții aeroportului susțin că serviciul va preveni timpii lungi de așteptare la controlul de securitate. (Schengen Visa Info)

9. Ryanair oferă în această perioadă prețuri mici la călătoriile dus-întors spre orașul scoțian Edinburgh. Biletele dus-întors pentru perioada noiembrie – decembrie au prețuri care încep de la 44 de euro. (Travelator)

10. Germania intenționează să introducă în luna octombrie o serie de măsuri interne pentru prevenirea răspândirii Covid-19. Printre măsuri se numără purtarea măștii de protecție la bordul avioanelor și, eventual, în mijloacele de transport în comun pe distanțe lungi. (Schengen Visa Info)

Ți-ar mai putea plăcea
Călătoriile turistice în Austria au fost interzise până în 13 decembrie – Cronica de Turism
Wizz Air a redus la jumătate intervalul de timp în care pasagerii pot face check-in online – Cronica de Turism

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău