Alexandru Cumpănaşu a fost pus sub acuzare de DNA Constanţa – Cronica dimineții

1. Senatorul USR Florina Presadă a anunţat că va propune Comitetului Politic al formaţiunii retragerea sprijinului acordat Guvernului PNL, dacă, în această săptămâna, nu anunţă o măsură clară de revenire la alegerea primarilor în două tururi şi nu emite o Ordonanţă pentru eliminarea pensiilor speciale pentru primari. (News.ro)

2. Gelu Oltean, fost şef al Direcţiei de Protecţie Internă din Ministerul de Interne, a fost arestat într-un dosar de trafic de droguri de mare risc. (News.ro)

3. Fostul candidat la prezidenţiale, Alexandru Cumpănaşu, a fost pus sub acuzare de DNA Constanţa pentru furnizare de date false într-un proiect cu fonduri europene derulat de SNSPA. (News.ro)

4. China a suspendat taxele vamale suplimentare asupra produselor americane, taxe ce urmau să intre în vigoare ieri, după anunțul făcut vineri de Beijing și Washington privind încheierea unui „armistițiu” în războiul lor comercial. (Profit.ro)

5. Pentru prima oară în istoria Statele Unite, la alegerile prezidențiale de anul viitor cetățenii hispanici vor reprezenta cea mai numeroasă minoritate, 32 milioane, depășind minoritatea reprezentată de persoanele de culoare. (Axios)

6. Parlamentarul democrat Jeff Van Drew și-ar putea anunța săptămâna aceasta trecerea la partidul Republican. Van Drew, un democrat moderat, a declarat public că este împotriva moțiunii de demitere a președintelui Trump. (NYTimes)

7. Televiziunea publică chineză CCTV a scos din program meciul Arsenal – Manchester City, după ce mijlocașul Mesut Ozil, component al echipei londoneze, și-a arătat public susținerea pentru minoritatea uigură din China. (Profit.ro)

Una din Cronica de Carte: Bill Gates recomandă, pe site-ul său, 5 cărți de citit în vacanța de iarnă, care ne vor ajuta să începem anul 2020 într-o notă optimistă: An American Marriage, de Tayari Jones (la noi, la Editura Polirom), These Truths, de Jill Lepore (o istorie a SUA în 800 de pagini), Growth, de Vaclav Smil, Prepared, de Diane Tavenner și Why We Sleep, de Matthew Walker (Editura Vellant). (Gates Notes)

8. Insula filipineză Mindanao a fost lovită ieri de un cutremur puternic, cu magnitudinea 6.8, potrivit Institutului American de Geofizică. (News.ro)

9. Frozen 2 a devenit al optulea film care depășește încasări de $1 miliard anul acesta. Șase dintre aceste filme sunt produse de Disney. (TheHollywoodReporter)

10. Toni-Ann Singh, din Jamaica, a fost desemnată Miss World 2019. Este pentru prima oară când toate cele 5 titluri importante de frumusețe, Miss USA, Miss Teen USA, Miss America, Miss Universe și Miss World, sunt deținute de femei de culoare. (BBC)

Fotografia dimineții – Un autoturism BMW a fost îndesat într-o dubă în Rădauți, Suceava. Facebook/Ruben Costea:

 

Ți-ar mai putea plăcea
80.000-90.000 de români ar putea pleca în străinătate pentru muncă sezonieră în perioada următoare – Cronica dimineții
Mai multe țări vor anunța astăzi trimiterea tancurilor de fabricație germană Leopard 2 Ucrainei – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău