Amazon a cheltuit $9.6 miliarde în ultimul trimestru pe livrări, cu 46% mai mult decât în urmă cu un an – Cronica de Tehnologie

1. Doi congresmeni au cerut serviciilor de informații americane să verifice dacă TikTok reprezintă un risc pentru securitatea națională. TikTok se apără spunând că nu cenzurează conținutul critic la adresa Chinei și că activitatea sa nu este supusă legilor din China. (Washington Post)

2. Amazon a cheltuit $9.6 miliarde în ultimul trimestru pe livrări, cu 46% mai mult decât în urmă cu un an, în încercarea de a extinde cât mai mult serviciul de livrare în aceeași zi oferit membrilor Prime. (The Verge)

3. Aplicația Apple TV este disponibilă pe Amazon Fire TV. Apple încearcă să fie prezentă pe cât mai multe ecrane cu acest serviciu, fiind deja disponibilă pe unele televizoare Samsung și urmând să fie lansată și pe televizoarele altor producători. (9to5mac)

4. După Tyler “Ninja” Blevins, Microsoft “fură” un alt streamer de succes de la Twitch. Michael “Shroud” Grzesiek renunță la Twitch și se mută pe Mixer. Conform unor analize independente, Mixer a avut în luna august în jur de 3 milioane de ore de streaming, în vreme ce Twitch a ajuns la 932 milioane de ore. (The Verge)

5. Samsung a anunțat că începe să livreze un update care rezolvă problema senzorului de amprente de pe Galaxy S10 și Galaxy Note 10. Când amprenta era înregistrată folosind o folie de protecție cu gel, senzorul nu reușea să capteze suficiente informații și ajungea să acorde drept de acces pentru orice deget scanat. (Profit.ro)

6. Angajații Google acuză compania americană că a creat un instrument ce raportează angajații care încearcă să stabilească întâlniri interne, cu scopul de a depista inițiativele de organizare a protestelor. Google se apără spunând că instrumentul în cauză a fost creat pentru a combate spam-ul. (Bloomberg)

7. Organizatorii a 40 dintre cele mai mari festivaluri muzicale din Statele Unite, printre care SXSW, Coachella, Pitchfork, au anunțat că nu vor folosi recunoașterea facială. Anunțul este considerat o mare victorie de activiști și un eșec pentru companiile care promovează această tehnologie. (Vice)

8. Facebook lansează astăzi noua secțiune de știri, în cadrul unui test la care vor avea acces mai multe sute de mii de americani. Nu toate cele aproximativ 200 de publicații disponibile de la început vor fi finanțate de Facebook, însă sumele pe care marile publicații le vor primi “în funcție de contribuție” pot ajunge și la $3 milioane. (Profit.ro)

9. Google a deschis primul studio de jocuri și plănuiește lansarea altor studiouri care să producă jocuri exclusive pentru serviciul de streaming Stadia. Șefa Stadia, Jade Raymond, spune că Google va lansa din ce în ce mai multe jocuri în fiecare an și va veni cu noutăți precum simulări fizice complete și integrarea Google Assistant în jocuri. (Profit.ro)

10. Veniturile Intel au crescut cu 6% în Q3, ajungând la $19.19 miliarde. Acțiunile companiei au crescut cu 8 procente ca urmare a acestor rezultate. (CNBC)

Ți-ar mai putea plăcea
Google a lansat Android 11 – Cronica de Tehnologie
Samsung a prezentat noua serie de smartphone-uri Galaxy S22 – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău