Amazon folosește angajații din România la antrenarea algoritmilor de inteligență artificială – Cronică de Tehnologie

1. Angajații Amazon din România și India folosesc fragmente ale înregistrărilor realizate de sistemele de securitate video Cloud Cam pentru antrenarea algoritmilor de inteligență artificială. (Bloomberg)

2. Algoritmul Facebook a etichetat în jur de 740.000 de copii ca fiind interesați de alcool și jocuri de noroc, etichetare pe baza căreia cei mici au fost targetați de reclame din cele două categorii. (The Guardian)

3. Cele două mari partide americane și firmele cu care aceștia colaborează folosesc din ce în ce mai mult datele colectate de smartphone-uri pentru a targeta cât mai precis alegătorii. Aceștia se folosesc de datele colectate de GPS, aplicațiile folosite și alte informații în pregătirea campaniei pentru alegerile din 2020. (WSJ)

4. Grammarly primește o finanțare de $90 milioane, ajungând la o evaluare de peste $1 miliard. Grammarly oferă instrumente de corectare și îmbunătățire a scrisului folosind inteligența artificială. (TechCrunch)

5. Facebook lansează versiunea 1.3 de PyTorch, platforma open-source de deep learning a companiei. Printre altele, aceasta include acum un instrument numit Captum, care ajută dezvoltatorii să înțeleagă argumentele pe baza cărora un algoritm de învățare mecanică a luat o anumită decizie. PyTorch suportă acum dezvoltarea de aplicații pentru Android și iOS. (VentureBeat)

6. Apple va introduce opțiunile pentru protejarea intimității celor care folosesc Siri în iOS 13.2. Utilizatorii vor putea alege ca înregistrările făcute de Siri să nu fie folosite pentru îmbunătățirea asistentului digital și, de asemenea, vor putea șterge înregistrările făcute anterior. (Profit.ro)

7. Biroul pentru Inovații al UNICEF a lansat un fond pentru donații făcute în Bitcoin și Ethereum. UNICEF, care a înregistrat venituri de $6.7 miliarde anul trecut, devine prima agenție ONU care acceptă tranzacții cu criptomonede. (Forbes)

8. India vrea să creeze un sistem național de recunoaștere facială. Biroul Național de Evidență a Criminalității din această țară a început să accepte oferte de la companiile private de specialitate. (BuzzFeedNews)

9. Hackerii s-au folosit de o vulnerabilitate a programelor iTunes și iCloud pentru a instala ransomware pe PC-urile cu Windows. În centrul atacurilor s-a aflat componenta Bonjour, pe care cele două programe o folosesc, printre altele, pentru livrarea update-urilor. (Profit.ro)

10. Donald Trump și-a făcut cont pe Twitch și a transmis deja live un miting electoral. Stream-ul a înregistrat un maxim de audiență de aproximativ 12.000 de spectatori. (Profit)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple vrea să doteze căștile AirPods cu funcții de sănătate – Cronica de Tehnologie
App Store a generat venituri de peste $260 de miliarde pentru dezvoltatori – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău