Amazon lansează un serviciu pentru comanda și livrarea medicamentelor – Cronica de Tehnologie

1. Amazon lansează un serviciu pentru comanda și livrarea medicamentelor, disponibil în Statele Unite. Amazon Pharmacy va accepta majoritatea tipurilor de asigurări și va oferi reduceri pentru cei fără asigurare, urmând să ofere livrări gratuite pentru abonații Prime. (CNBC)

2. Instacart va face livrări în aceeași zi pentru Best Buy în SUA, în urma unui parteneriat dintre cele două companii. Este un pas important pentru Instacart, care depășește astfel sfera livrărilor de produse alimentare, încercând să opereze livrări pentru orice tipuri de bunuri. (The Verge)

3. Dincolo de sporul de performanță pe care-l aduce față de cipurile Intel, noul procesor Apple M1 impresionează și prin autonomia oferită. Noul MacBook Pro de 13 inch pare să aibă o autonomie cu 25% mai mare decât versiunea anterioară (într-un regim de utilizare obișnuit, cu browsing web și video), trecând de 16 ore. (TechCrunch)

4. Microsoft dezvoltă, împreună cu AMD, Intel și Qualcomm, procesoare ARM și x86 pentru Windows, care includ o componentă de securitate. Pluton va integra TPM (Trusted Platform Module), partea sistemului de operare ce se ocupă de securizarea datelor. Microsoft spune că informațiile protejate astfel nu vor putea fi accesate de hackeri nici dacă aceștia infectează PC-urile cu malware sau au acces fizic la ele. (Microsoft)

5. Twitter lansează propria versiune de stories, numită Fleets. Aceste postări au multe în comun cu story-urile Snapchat și Instagram, inclusiv faptul că vor dispărea după 24 de ore. Fleet-urile, care includ text, fotografii şi filmări, vor fi disponibile în partea de sus a paginii principale şi pe profilul de utilizator. (News.ro)

6. Google implementează în Maps mai multe opțiuni utile în pandemie, în frunte cu un nou layer care arată numărul de infectări cu COVID-19 pe zone. Google Maps va afișa acum cât de mare este nivelul de aglomerație în cadrul mijloacelor de transport în comun și stadiul livrării comenzilor de mâncare. (The Verge)

7. Adobe a lansat Photoshop pentru procesoare ARM, care va merge atât pe noile Mac-uri cu Apple M1, cât și pe Surface Pro X. Dacă până acum Photoshop era emulat pe sistemele ARM, noua versiune nativă va aduce un spor semnificativ de performanță. (The Verge)

8. Capitalizarea de piață a Bitcoin a ajuns la $329.91 miliarde, un nou record, peste cel din decembrie 2017. Prețul monedei virtuale a trecut de $17.000 pentru prima oară din ianuarie 2018. (The Block)

9. TikTok lansează noi opțiuni de control parental, prin care părinții pot configura anumite aspecte ale conturilor copiilor. Părinții pot seta conturile celor mici ca private, pot stabili cine are voie să comenteze la postările acestora, cine le poate vedea clipurile la care au dat like și pot chiar bloca accesul la funcția de căutare a aplicației. (TechCrunch)

10. Cea mai nouă versiune de Firefox aduce îmbunătățiri semnificative atât pe partea de performanță, cât și pe cea de securitate. Firefox 83 încarcă paginile cu 15% mai repede și consumă cu 8% mai puțin memorie datorită îmbunătățirilor aduse motorului de JavaScript SpiderMonkey. Noua versiune include și un mod HTTPS-Only, care asigură conexiunea doar prin HTTPS și trebuie activat din opțiunile browser-ului. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Firmele crypto vor avea nevoie de licență pentru a opera în UE începând de anul viitor – Cronica de Tehnologie
64% din șefii departamentelor de securitate ale companiilor se așteaptă la atacuri cibernetice majore în următorul an – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău