Amazon lucrează la o brățară care recunoaște sentimentele purtătorului – Cronica de Tehnologie

1. Amazon lucrează la o brățară care recunoaște sentimentele purtătorului și încearcă să-l ajute pe acesta să interacționeze mai eficient cu alți oameni. Dispozitivul va putea fi utilizat pe baza comenzilor vocale și se va sincroniza cu o aplicație de smartphone. (Bloomberg)

2. Angajații Snap ar fi abuzat de instrumentele interne ale companiei pentru a spiona utilizatorii Snapchat. Aceștia s-ar fi folosit de SnapLion, o aplicație folosită pentru depistarea conținutului ilegal, precum cel care conține abuzuri față de minorilor, pentru a afla adrese de e-mail și numere de telefon printre alte date personale. (Vice)

3. Platforma de livrat mâncare DoorDash a primit o nouă rundă de finanțare în valoare de $600 milioane și valorează acum $12.6 miliarde. (Forbes)

4. Specialiștii în învățare mecanică au creat un model care poate anima figurile din fotografii și picturi. Tehnica folosită implică aplicarea unor repere faciale pe o figură-sursă. (TechCrunch)

5. IGTV va suporta și conținut video filmat în format landscape, după ce de aproape un an de când a fost lansat s-a limitat la video vertical. Interesul redus și criticile venite din partea creatorilor de conținut sunt cele care au determinat Instagram să ia această decizie. (Profit.ro)

6. France Télévisions lansează France TV Sport UHD, un post care va emite conținut 4K non-stop și va debuta cu ocazia ediției din acest an a Roland-Garros. Operat împreună cu Federația Franceză de Tenis, noul post va difuza gratuit meciurile de pe arena Philippe Chatrier. (Advanced-Television)

7. Tor Browser, browser-ul care redirecționează traficul prin rețeaua criptată a Tor Network pentru protejarea intimității online, este disponibil pe Android. Acesta nu va ajunge și pe iOS, deoarece Apple obligă dezvoltatorii să folosească motorul de randare din Safari. (Profit.ro)

8. Lenovo a înregistrat un profit de $118 milioane, peste așteptările analiștilor, iar veniturile din zona de PC-uri și dispozitive smart au crescut cu 10%. Chiar și așa, acțiunile companiei au scăzut cu 6,3% ca urmare a îngrijorărilor privind felul în care compania va fi afectată de războiul comercial dintre Statele Unite și China. (Reuters)

9. O analiză a efectelor legislației GDPR la un an de la adoptare susține că marile companii, precum Facebook și Google, au reușit să o folosească în propriul avantaj, iar cele mai afectate de costurile punerii în practică sunt, în fapt, firmele mici și mijlocii. (Politico)

10. Google a introdus funcții pentru comanda de mâncare în trei dintre produsele sale: Search, Maps și Assistant. Pentru început, partenerii Google în acest business sunt DoorDash, Postmates, Delivery.com, Slice și ChowNow. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Joe Rogan a publicat un podcast creat cu ajutorul inteligenței artificiale, în care îi ia un interviu lui Steve Jobs – Cronica de Tehnologie
Toyota va lansa o nouă mașină electrică pe 17 martie – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău