Amazon vrea să facă 100.000 de angajări pentru operațiunile de depozitare și livrare – Cronica de Tehnologie

1. Amazon vrea să facă 100.000 de angajări pentru operațiunile de depozitare și livrare, urmărind creșterea capacității de operare a comenzilor online. Până la sfârșitul lunii viitoare, compania va crește remunerația angajaților din unele centre de fulfillment cu $2 pe oră. (Amazon)

2. Alphabet, prin subdivizia de cercetare Verily, a lansat o versiune limitată a unui site de testare pentru COVID-19. Site-ul este disponibil doar pentru cei din San Francisco Bay Area și necesită un cont Google pentru accesare. (CNBC)

3. Windows 10 este instalat pe 1 miliard de dispozitive, incluzând aici console și căști de realitate mixtă, pe lângă desktop-uri și laptopuri. Acesta a fost scopul declarat al Microsoft în momentul lansării Windows 10, însă a fost atins cu doi ani mai târziu decât estimase compania americană. (The Verge)

4. Microsoft a făcut publice specificațiile tehnice ale următoarei console din seria Xbox: procesor custom AMD Zen 2 cu 8 nuclee tactate la 3.8GHz, placă video custom AMD RDNA 2 cu 12 teraflopi și 52 de unități de calcul la o frecvență de 1.825GHz (ambele pe 7nm), 16GB GDDR6 RAM și un SDD NVME custom de 1TB. (Eurogamer)

5. GitHub cumpără npm, un furnizor de pachete JavaScript cu peste 1,3 milioane de coduri și 75 miliarde de download-uri pe lună, pentru o sumă necunoscută. Codurile vor putea fi descărcate în continuare gratuit. (GitHub)

6. Departamentul de Sănătate al Statelor Unite a fost ținta unui atac cibernetic duminică noaptea. Atacul, care se pare că a fost declanșat de “actori externi”, a încetinit reacția în cazul pandemiei de coronavirus. (Bloomberg)

7. Aplicațiile de livrare a alimentelor înregistrează un număr record de download-uri în Statele Unite. Duminică, Instacart a avut 38.500 de download-uri, iar Walmart Grocery aproape 54.000. (TechCrunch)

8. Cornell University și Intel au demonstrat cum procesorul neuromorphic Loihi poate depista substanțele chimice periculoase în funcție de miros. (Silicon Angle)

9. Anul trecut au fost cumpărate 231 de startup-uri de inteligență artificială. Apple este compania care face cele mai multe achiziții în această zonă încă din 2010, urmată în ordine de Google, Microsoft, Facebook, Intel și Amazon. (Bloomberg)

10. TikTok și-a instruit moderatorii să suprime postările utilizatorilor urâți, săraci sau handicapați și să cenzureze discursurile politice – toate astea pentru a atrage mai mulți oameni. Un exemplu: filmările în care moderatorii observau pereți crăpați aveau reach-ul drastic limitat. (The Intercept)

Ți-ar mai putea plăcea
Piața PC-urilor a înregistrat în Q3 cea mai mare creștere YoY din ultimii 10 ani – Cronica de Tehnologie
Facebook Watch are peste 1,25 miliarde de utilizatori lunari – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău