Amenzi pentru firmele unde angajații lucrează peste program, fără plată – Cronica dimineții

1. Firmele ar putea fi amendate și cu 3.000 de lei pentru fiecare angajat care lucrează peste program și nu este plătit. Asta prevede un proiect pentru modificarea Codului Muncii, ajuns la vot în Camera Deputaților. Măsura a stârnit deja reacția patronatelor, care susțin că amenzile nu reprezintă o soluție. Pe de altă parte, specialiștii în resurse umane și psihologii atrag atenția că epuizarea profesională are efecte negative asupra sănătății și vieții personale. (StirileProtv)

2. Preşedintele executiv al PSD, Paul Stănescu, a declarat, într-o emisiune la Antena 3, că în şedinţa Comitetului Executiv de vineri se va stabili când se organizează congresul şi a spus că trebuie lăsaţi tinerii la conducerea partidului. Stănescu a susţinut că PSD va câştiga alegerile prezidenţiale. (News.ro)

3. Premierul danez, liberalul Lars Lokke Rasmussen, şi-a recunoscut aseară înfrângerea în alegerile parlamentare câştigate de social-democraţi, anunţând că azi va prezenta demisia guvernului său. Social-democraţii, favoriţi ai scrutinului, au înregistrat un uşor regres faţă de 2015, dar sunt frunte cu între 25,3 şi 25,9% din sufragii, potrivit exit-poll-urilor date publicităţii de televiziunile DR şi TV2 după închiderea birourilor de vot la ora locală 20.00. (Hotnews)

4. Trei mari companii din Orientul Mijlociu au ajuns în cursa finală pentru achiziția hotelului Hilton Garden Inn din Centrul Vechi al Capitalei, iar fiecare dintre investori, din Dubai, Doha și Abu Dhabi, este pregătit să plătească cel puțin 43 de milioane de euro. (Profit.ro)

5. Fiat Chrysler și-a retras oferta de a fuziona cu Renault din cauza lipsei de suport a constructorului japonez Nissan. (WSJ)

6. Microsoft și Oracle au anunțat un parteneriat prin care își unesc data centerele din Statele Unite pentru a concura împotriva Amazon AWS, Cloudul operat de gigantul ecommerce. (Reuters)

7. Amazon și-a prezentat noua dronă care va începe să livreze comenzi către clienți în următoarele luni. Drona se poate deplasa pe o distanță de 24 km și poate transporta o greutate de 2,3 kg. (TechCrunch)

8. În Statele Unite, anul acesta, pentru prima oară, numărul de minute petrecut zilnic pe telefoanele mobile îl va depăși pe cel petrecut în fața televizorului. (eMarketer)

9. Un tribunal provincial din Cracovia a respins o procedură a procuraturii împoriva unei înregistrări oficiale a unui cuplu de două femei ce trăiesc în Marea Britanie drept părinţii unui copil cu cetăţenie poloneză, o hotărâre fără precedent. Polonia, o ţară majoritar catolică, nu recunoaşte căsătoria între persoane de acelaşi sex şi paternitatea acestora. (News.ro)

10. Ministrul japonez al Sănătății a apărat firmele care cer femeilor să poarte tocuri la locul de muncă, declarând că acest lucru este “necesar și adecvat”. Declarația vine în contextul unei petiții adresate ministerului Muncii care cere interzicerea obligativității de a purta tocuri, de către femei, în timpul serviciului. (TheGuardian)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica dimineții – Guvernul impune cea mai mare taxă bancară din Europa, peste cea din Ungaria
Cronica dimineții – Americanii le cer aliaților să renunțe la echipamentele Huawei

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău