Analiză: 51% din tranzacțiile cu Bitcoin sunt false sau non-economice – Cronica de Tehnologie

1. 51% din tranzacțiile cu Bitcoin sunt false sau non-economice, arată o analiză care a vizat 157 de servicii de crypto exchange. Această analiză a calculat la $128 de miliarde volumul total al tranzacțiilor din data de 14 iunie. Asta în vreme ce, conform raportărilor, volumul ar fi trebuit să fie de $262 de miliarde. (Forbes)

2. Majoritatea operatorilor din SUA păstrează datele de localizare doi ani, în medie, susține FCC. 10 din cei mai importanți 15 operatori colectează datele de localizare fără a le da utilizatorilor opțiunea de a dezactiva funcția de colectare. (CyberScoop)

3. Un judecător federal a decis că Universitatea de stat din Cleveland a încălcat drepturile unui student atunci când a folosit un software pentru a-i scana camera. Această practică a fost folosită frecvent în preajma testelor de la distanță date în timpul pandemiei. (NY Times)

4. Netflix ia în calcul prețuri cuprinse între $7 și $9 pentru viitoarele versiuni cu reclame ale serviciului de streaming. La început, vor fi afișate patru minute de reclamă pe oră, la începutul și la jumătatea filmelor și episoadelor. (News.ro)

5. Nvidia a produs prea multe plăci video din seria RTX 3000, ca urmare a problemelor de stocuri din ultimul an, când găsirea în magazine a unui 3080 era aproape o misiune imposibilă. Drept urmare, în preajma lansării următoarei serii, plăcile RTX 3000 vor beneficia de reduceri de prețuri. (ArsTechnica)

6. Google a lansat un SDK pe care dezvoltatorii îl pot folosi pentru a construi „experiențe cross-device”. Gigantul american furnizează funcțiile de autentificare și comunicare, pentru ca dezvoltatorii să se poată concentra pe funcții care să ofere experiențe similare nu doar pe dispozitivele cu Android sau Chrome OS, ci și pe iOS și Windows. (9to5Google)

7. Netflix testează în unele din jocurile companiei „game handles” – nume de utilizator care să fie folosite pentru crearea unor profiluri personale. Acestea ar putea sta la baza unor viitoare funcții sociale, precum competițiile cu alți utilizatori. (TechCrunch)

8. 95% din utilizatorii iCloud folosesc autentificarea 2FA. Aceasta va fi necesară pentru trecerea la Passkeys, odată cu iOS 16. Când dezvoltatorii de aplicații, servicii și site-uri vor oferi suport pentru Passkeys, utilizatorii vor putea să se logheze cu Face ID sau Touch ID fără să mai introducă numele și parola. (Profit.ro)

9. Tribune Publishing a dezactivat AMP pe mai multe site-uri, fără să piardă traficul din Google. Redirecționarea către paginile standard ale site-urilor s-a făcut fără probleme, iar publisher-ul spune acum că a fost mutarea corectă, ținând cont și că paginile normale realizează o conversie mai bună decât AMP. (Kurt Gessler)

10. Informațiile clienților DoorDash, inclusiv date parțiale de plată, au fost accesate de hackeri. DoorDash, care este victimă colaterală a atacului asupra Twilio din 4 august, alături de Signal și Authy, spune că doar un procent mic de clienți au fost afectați. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Google cumpără Looker, cea mai mare achiziție făcută din 2014 – Cronica de Tehnologie
Amazon a lansat un serviciu de livrări pentru mâncare în India – Cronica deTehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău