Angajații Huawei au lucrat la proiecte pentru armata chineză – Cronica de Tehnologie

1. Mai mulți angajați Huawei au lucrat la diverse proiecte pentru armata chineză. Sunt invocate cel puțin 10 astfel de proiecte, ale căror aplicații variază de la comunicarea radio la inteligența artificială. (Bloomberg)

2. Apple a început să vândă în magazinele sale un instrument pentru monitorizarea nivelului de glucoză din sânge, numit One Drop. Acesta arată implicarea din ce în ce mai activă a companiei americane în zona de sănătate. (CNBC)

3. Google va indica nivelul de aglomerație din mijloacele de transport în cadrul aplicației Maps. Noua funcție va fi disponibilă pe Android și iOS în peste 200 de orașe din lume. (Google)

4. Uniunea Europeană a dat aviz pozitiv achiziției Red Hat de către IBM, spunând că nu există temeri privind competiția. Cumpărarea Red Hat pentru $34 miliarde reprezintă cea mai importantă achiziție făcută până acum de IBM. (Reuters)

5. Waymo, subsidiara Alphabet specializată în tehnologii pentru mașini autonome, a angajat 13 specialiști în robotică de la fostul producător de roboți Anki. Waymo vrea să-și adapteze tehnologiile autonome la camioane comerciale. (Axios)

6. Twitch lansează o secțiune de stream-uri disponibilă doar utilizatorilor plătitori. Creatorii de conținut trebuie însă să îndeplinească mai multe condiții pentru a fi incluși în noua secțiune. Una dintre condiții este să nu fi avut incidente care contravin politicilor serviciului în ultimele 90 de zile. (The Verge)

7. Alibaba lansează un portal în limba engleză, numit Tmall Global. Acesta reprezintă cea mai importantă platformă globală de comerț electronic a companiei chineze și urmează să aibă variante și în alte limbi, printre care Spaniola și Japoneza. (SCMP)

8. Magazinele online care folosesc platforma Shopify vor putea folosi iMessage pentru customer support. De cealaltă parte, utilizatorii vor putea să plătească cu Apple Pay pentru produsele achiziționate direct în conversația din iMessage. (Shopify)

9. Airbnb lansează Airbnb Luxe, un serviciu în care pot fi închiriate unele dintre cele mai extravagante case din lume. Prețul mediu de închiriere al acestor proprietăți este de $14,000 pe săptămână. (Bloomberg)

10. Imgur primește o rundă de finanțare de $20 milioane de la Coil, un instrument de microplăți. Celebrul site de meme-uri va lansa un serviciu premium, cu conținut exclusiv, disponibil doar abonaților Coil. (TechCrunch)

Bonus, din Cronica diminetii: 1. Jony Ive părăsește Apple după 27 de ani. Fostul designer șef, care a contribuit la produse legendare precum iMac-ul din 1998, iPhone, iPad și Watch, la schimbarea de înfățișare din iOS 7, dar și la magazinele și noul campus Apple, își va înființa propria companie prin care va lucra în continuare cu fostul său angajator dar și cu alți clienți. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Rapyd cumpără PayU cu $610 milioane de la Prosus, acționarul majoritar al eMag și OLX – Cronica de Tehnologie
Neuralink a publicat o demonstrație video a tehnologiei creier-mașină la care lucrează – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău