Aplicația de comunicare video Zoom trimite datele utilizatorilor către Facebook – Cronica de Tehnologie

1. Statele Unite vor să limiteze și mai mult accesul Huawei la tehnologia americană. O hotărâre care urmează a fi adoptată prevede ca firmele străine care cumpără cipuri produse în Statele Unite să nu le poată vinde către Huawei fără aprobarea Guvernului american. (Reuters)

2. Zoom, una din aplicațiile de comunicare video care au crescut cel mai mult pe fondul crizei actuale, trimite date către Facebook, fără să explice acest lucru în cadrul politicii de intimitate. Pentru că se bazează pe SDK-ul Facebook, Zoom trimite datele utilizatorilor, chiar dacă aceștia nu au cont pe Facebook. (Vice)

3. iOS 13.3.1 și versiunile mai noi nu criptează în întregime traficul realizat prin VPN. Din cauza acestei probleme, care încă așteaptă un patch de la Apple, parte a datelor, împreună cu IP-urile utilizatorilor, sunt expuse. (Bleeping Computer)

4. Vânzările de smartphone-uri au scăzut în februarie cu 14%, în condițiile răspândirii virusului COVID-19, conform estimărilor Counterpoint Research. Piața din China a scăzut în februarie cu 38%, însă dă deja semne de revenire după redeschiderea magazinelor de la jumătatea lui martie. (Reuters)

5. Microsoft a cumpărat Affirmed Networks, companie care dezvoltă rețele cloud, complet virtualizate, pentru operatorii de comunicații. Aceasta are peste 100 de clienți, printre care se numără Orange, Vodafone, Telus, Turkcell și AT&T. (TechCrunch)

6. Epic Games devine publisher de jocuri, lansând Epic Games Publishing și având deja o serie de parteneri importanți, precum Remedy Entertainment, Playdead și Gen Design. Epic promite acoperirea până la 100% a costurilor de dezvoltare și le lasă studiourilor 100% din drepturile de proprietate intelectuală. De asemenea, dezvoltatorii vor păstra cel puțin 50% din profituri după recuperarea cheltuielilor. (The Verge)

7. Google reia programul normal de update-uri pentru Chrome și Chrome OS, după întrerupea din urmă cu o săptămână. Pe 7 aprilie urmează să fie lansat Chrome 81. (ZDnet)

8. Huawei a lansat seria P40 de smartphone-uri, compusă din modelele P40 (€800), P40 Pro (€1.000) și P40 Pro Plus (€1.400), toate lipsite de aplicațiile Google, dar cu noul asistent virtual dezvoltat de producătorul chinez, Celia. Camera foto principală a celor trei modele are la bază unul dintre cei mai mari senzori montați vreodată pe un smartphone – 1/1.28 inch. (Profit.ro)

9. Utilizarea WhatsApp a crescut cu 40%, conform unui studiu Kantar făcut în perioada 14-24 martie. Creșterea este chiar mai mare în țările lovite puternic de coronavirus. În Spania, de exemplu, aceasta este de 76%. (Profit.ro)

10. Sub 40.000 de avertizări privind campaniile de phishing sau infectare cu malware derulate de la nivel statal a emis Google anul trecut utilizatorilor săi. Numărul reprezintă o scădere cu 25% față de 2018. (Google)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple ar putea începe producția primei sale mașini în 2024 și negociază în acest sens cu Toyota – Cronica de Tehnologie
Cronica de Tehnologie – Apple cumpără o companie la fiecare câteva săptămâni
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău