Aplicația Google de Android a început să ofere utilizatorilor opțiunea ștergerii din motorul de căutare a unora din datele personale – Cronica de Tehnologie

1. Regulile de moderare a conținutului aplicate de Facebook și Instagram au încălcat drepturile fundamentale ale palestinienilor, conform unui studiu intern comandat de Meta și realizat de o entitate independentă. Studiul a avut în vedere conținutul moderat în luna mai a anului trecut, când a avut loc un violent asalt al Israelului în Fâșia Gaza. (The Intercept)

2. Meta este chemată în judecată în San Francisco, unde este acuzată că a ocolit regulile impuse de Apple anul trecut în privința urmăririi utilizatorilor. La baza procesului stă codul JavaScript injectat în browser-ul intern al aplicațiilor Facebook și Instagram, care urmărește activitățile realizate de utilizatori pe site-urile vizitate astfel. (Bloomberg)

3. Internetul a fost oprit aproape complet în mai multe regiuni din Iran, pe fondul protestelor care au izbucnit după moartea lui Mahsa Amini. Totodată, cei mai mari furnizori de internet au restricționat accesul la WhatsApp și Instagram. (NetBlocks)

4. Aplicația Google de Android a început să ofere utilizatorilor opțiunea ștergerii din motorul de căutare a unora din datele personale, precum adresa de e-mail, numărul de telefon și adresa fizică. Opțiunea se numește “Results about you” și a fost adăugată în meniul care se deschide la atingerea imaginii de profil. (9to5Google)

5. Armata Statelor Unite a achiziționat dreptul de folosire a instrumentului de monitorizare a traficului de internet Augury. Producătorul Team Cymru pretinde că Augury acoperă peste 90% din traficul de internet din întreaga lume, oferind acces la date personale, cookie-uri și istoric de navigare, printre altele. (Vice)

6. Apple Watch Ultra (de la $800) nu este deocamdată o amenințare pentru Garmin și Polar, fiind mai degrabă o soluție pentru sportivii intermediari și atleții de week-end. Deși poate fi mare pentru unele mâini, ceasul este confortabil la purtat, durabil și oferă o autonomie bună. În schimb, nu oferă hărți offline și navigare turn-by-turn. (The Verge, review)

7. Un hacker a accesat serviciul de suport al publisher-ului de jocuri 2K și a trimis link-uri care încurajează clienții să descarce o arhivă care conține un malware ce fură informații personale. Compania recomandă clienților să nu acceseze link-urile și să activeze autentificarea 2FA. (Bleeping Computer)

8. Microsoft anunță un eveniment pentru data de 12 octombrie, pe care-l intitulează Microsoft Fall 2022 Event. Printre produsele pe care compania este așteptată să le prezinte aici ar putea să fie Surface Pro 9 și Surface Laptop 5. (Profit.ro)

9. TikTok Now a ajuns deja în top 10 aplicații de social networking în 39 de țări, la doar câteva zile de când a fost lansată. În alte 24 de țări, clona de BeReal a TikTok a pătruns în top 100. (Profit.ro)

10. Getty Images a interzis upload-ul și vânzarea imaginilor generate cu instrumente care folosesc inteligența artificială, precum DALL-E, Midjourney sau Stable Diffusion. Compania spune că există dubii în privința legalității acestui tip de conținut și că face asta pentru a-și proteja utilizatorii. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
SUA au adăugat NSO Group pe lista companiilor interzise, care reprezintă o amenințare la adresa securității naționale – Cronica de Tehnologie
Facebook cumpără un startup care dezvoltă interfețe neuronale non-invazive

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău