Aplicațiile Apple folosesc un identificator unic, care poate face legătura între datele colectate și contul care le-a generat – Cronica de Tehnologie

1. Alexa (divizia de hardware) este pe cale să piardă anul acesta $10 miliarde. Amazon voia să câștige bani când utilizatorii folosesc Alexa, nu când cumpără produsele bazate pe acesta. De aceea, dispozitive precum cele din seria Echo, deși foarte populare, au fost vândute în pierdere. (ArsTechnica)

2. Aplicațiile Apple folosesc un identificator unic, care poate face legătura între datele colectate și contul care le-a generat, arată un nou studiu. Asta contravine promisiunilor companiei, care spune că datele colectate sunt anonimizate pentru ca persoanele să nu poată fi identificate pe baza acestora. (Profit.ro)

3. Tumorile canceroase pot fi distruse injectând în fluxul sanguin nanobule, care apoi sunt detonate cu ultrasunete de joasă frecvență. Dezvoltată la Universitatea din Tel Aviv, tehnologia permite targetarea tumorilor într-o manieră non-invazivă. (Phys)

4. FTC acuză Meta că a înăbușit competiția în momentul în care a cumpărat Within Unlimited, achiziție pe care autoritatea americană încearcă să o blocheze. Compania ar fi renunțat să dezvolte propria aplicație de fitness pentru VR și a ales, în schimb, să cumpere o soluție rivală. (Bloomberg)

5. Posesorii vizei H-1B sunt afectați de recentele disponibilizări operate de companiile de tehnologie din SUA. Aceștia trebuie să-și găsească rapid noi job-uri pentru a rămâne în țară. Companiile de tehnologie, precum Meta, Twitter și Amazon, au sponsorizat în ultimii trei ani peste 45.000 de posesori ai acestor vize. (Bloomberg)

6. Un cip microlaser dezvoltat de Penn Engineering este mult mai performant și mai sigur decât toate celelalte produse similare. Acesta folosește qudits (în loc de qubits), având un spațiu informațional cuantic dublu și crescând rata maximă a cheilor secrete folosite pentru schimbul de informații de la un bit pe impuls la doi biți pe impuls. (Phys)

7. Din ce în ce mai multe startup-uri promovează dispozitive care monitorizează în permanență nivelul glucozei din sânge, inclusiv pentru persoanele care nu suferă de vreo formă de diabet, forțând un nou trend tehnologic în zona de sănătate. Pe lângă măsurarea glucozei, aplicațiile dedicate oferă sfaturi privind alimentația și exercițiile fizice. (The Verge)

8. După masivele disponibilizări din ultima vreme, Twitter vrea acum să facă angajări, a spus Elon Musk într-o ședință deschisă. Compania nu are anunțuri pe site-urile de profil, însă, actualii angajați sunt încurajați să recomande ingineri care scriu cod bine. (Profit.ro)

9. Doi cetățeni estonieni sunt acuzați în SUA de mai multe escrocherii cu criptomonede prin care au câștigat $575 de milioane. Cei doi spălau banii prin companii fictive care promiteau servicii de minare clienților din întreaga lume, dar, în schimb, își cumpărau produse și proprietăți de lux în Estonia. (CoinDesk)

10. LG a creat un difuzor ultra-subțire, ce poate fi camuflat în interiorul unei mașini, ocupând mult mai puțin spațiu decât boxele tradiționale. În loc de bobine, conuri și magneți, acesta folosește vibrațiile sunetului care se lovește de panourile și celelalte materiale din interiorul mașinii. O prezentare oficială va fi făcută în ianuarie, la CES 2023. (Engadget)

Ți-ar mai putea plăcea
China s-a folosit de „big data” pentru a identifica și expune agenți CIA care operau în Europa și Africa – Cronica de Tehnologie
Meta testează conceptul de canale pentru grupurile de discuții, similare cu cele de pe Discord – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău