Apple a investit $4,2 miliarde în cercetare și dezvoltare, în ultimul trimestru – Cronica de Tehnologie

1. Cu $4,2 miliarde investite în R&D, în ultimul trimestru, investițiile Apple în cercetare și dezvoltare au ajuns la cel mai înalt nivel din toate timpurile. Procentual, Apple a investit în această perioadă în R&D 7,9% din venituri. (Profit.ro)

2. Extensiile de Google Chrome nu sunt per total așa populare cum s-ar putea crede. 87% dintre acestea au sub 1.000 de instalări, iar jumătate au cel mult 16 instalării de-a lungul timpului. (ZDNet)

3. 95.8% din vulnerabilitățile descoperite de Google Project Zero sunt rezolvate înainte de termenul limită de 90 de zile. Echipa de elită în securitate cibernetică a descoperit 1.585 de probleme de securitate în cei 5 ani de când activează. (ZDNet)

4. China migrează de la coduri QR la recunoașterea facială în ceea ce privește tehnologiile de plată. Soluțiile oferite de produse precum WeChat Pay și Alipay sunt adoptate de tot mai multe magazine din orașele chineze. (SCMP)

5. Amazon a inclus o opțiune în aplicația Alexa prin care utilizatorii pot alege ca înregistrările făcute de asistentul digital să nu fie ascultate. (Profit.ro)

6. Microsoft finanțează o companie din Israel care dezvoltă tehnologii de recunoaștere facială folosite în sistemele de monitorizare a palestinienilor. Compania americană este acuzată că acțiunile sale în această zonă contrazic poziția publică avută în favoarea reglementării recunoașterii faciale. (Forbes)

7. Apple Card nu va putea fi folosit pentru cumpărarea monedelor digitale. De asemenea, produsul financiar care urmează să fie lansat chiar luna aceasta nu va suporta iPhone-urile cu jailbreak. (The Verge)

8. WeWork cumpăra SpaceIQ, o platformă de imobiliare pentru office. Din cele 15 achiziții publice de până acum, în 6 cazuri WeWork a vizat companii care dezvoltă software pentru zona de real estate. (Crunchbase)

9. Smart TV-urile încep să câștige teren în fața stick-urilor de streaming. La nivelul lunii martie 2019, în Statele Unite, numărul de locuințe care foloseau un smart TV a înregistrat o creștere cu 7%, comparativ cu creșterea de 1% a stick-urilor de streaming. (NScreenMedia)

10. Statele Unite avertizează Marea Britanie că nu vor semna un acord de liber schimb dacă nu se renunță la noua taxă prin care sunt taxate marile companii de tehnologie americane. (Telegraph)

Ți-ar mai putea plăcea
$9.4 miliarde au generat vânzările online de Cyber Monday, în SUA, un nou record – Cronica de Tehnologie
Apple refuză să deblocheze iPhone-urile atacatorului de la baza militară din Pensacola – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău