Apple a lansat de urgență un patch de securitate care repară două vulnerabilități din iOS, WatchOS și macOS – Cronica de Tehnologie

1. Apple a lansat de urgență un patch de securitate care repară două vulnerabilități din iOS, WatchOS și macOS. Cel puțin una era folosită de spyware-ul Pegasus, dezvoltat de NSO Group. Gigantul american a emis patch-ul în doar o săptămână de când a fost notificată de cei de la Citizen Lab, care au identificat cauza exploit-ului despre care se vorbește încă din februarie. (Profit.ro)

2. Irlanda nu a reușit să aplice legislația europeană privind intimitatea în 98% din cele 164 de plângeri majore împotriva marilor companii americane de tehnologie. Spre comparație, Spania, cu un buget mai mic, a publicat de 10 ori mai multe propuneri. (FT)

3. Un algoritm de învățare mecanică poate estima nivelul de emisii al companiilor care nu fac publice aceste informații. Algoritmul poate ajuta companiile să se alinieze reglementărilor internaționale, spun cercetătorii, care au calculat că doar 2,27% dintre companiile publice anunță nivelul de poluare. (VentureBeat)

4. Limitarea deplasării electronilor și ionilor poate modifica proprietățile materialelor. Folosind pentru izolare o peliculă subțire de oxid de metal, oamenii de știință au constatat că electronii ajung să interacționeze unii cu alții după un model unic, care duce la creșterea conductivității electrice. Experimentul ajută cercetătorii să înțeleagă mai bine cum se comportă atomii, electronii și alte particule la nivel cuantic. (Phys)

5. Mozilla a găsit o metodă pentru a simplifica setarea Firefox ca browser implicit în Windows 10 și, mai ales, în Windows 11, unde Microsoft a complicat acest proces pentru a avantaja Edge. Prin inginerie inversă, Mozilla a reușit să reproducă modul în care Microsoft își impune propriul browser și va facilita setarea Firefox ca browser implicit în Windows 11 cu un singur click. (The Verge)

6. Amazon a lansat un update pentru Kindle, care promite să simplifice navigarea. Poate fi deschis, acum, din partea de sus a ecranului, un meniu cu cele mai importante funcții, similar celui din Android. În partea de jos a ecranului există acum două tab-uri – Home și Library – care fac trecerea între cele două secțiuni. (TechCrunch)

7. Zoom a anunțat mai multe noutăți, printre care se numără transcrierea în timp real pentru 30 de limbi. În cazul conturilor plătite, Zoom pregătește introducerea unei funcții de traducere în timp real, care va funcționa pentru 12 limbi. Ambele urmează să fie implementate până la sfârșitul anului viitor. (The Verge)

8. Android 12 ar putea fi lansat pe 4 octombrie, conform documentelor oficiale schimbate între Google și producătorii de smartphone-uri. Până atunci, Samsung a lansat deja o versiune beta publică de Android 12 pentru Galaxy S21. (Profit.ro)

9. Un comunicat de presă fals, prin care se anunța că Walmart va accepta plata cu moneda virtuală Litecoin, a dus la creșterea valorii acesteia cu aproximativ 20%. Comunicatul a fost publicat pe GlobeNewswire și preluat de mai multe instituții importante de presă, printre care CNBC și Reuters. (The Verge)

10. WhatsApp a confirmat că lucrează la o funcție de transcriere a mesajelor vocale, după ce o serie de indicii au fost descoperite în aplicația de iOS. Viitoarea facilitate de transcriere va folosi, în acest scop, motorul de recunoaștere vocală din iOS, urmând să trimită datele, criptate, către Apple. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
PlayStation 5 va fi disponibilă din 19 noiembrie și va costa €400 ediția digitală și €500 versiunea cu disc – Cronica de Tehnologie
CNWE (Europa Centrală, de Vest și de Nord) a devenit cel mai activ bloc de criptomonede din lume – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău