Apple a lansat iOS 13.1.2, al treilea update pentru iOS 13 livrat în ultima săptămână – Cronica de Tehnologie

1. Apple a lansat iOS 13.1.2, al treilea update pentru iOS 13 livrat de compania americană în ultima săptămână, după iOS 13.1 și iOS 13.1.1. Ultimul dintre acestea rezolvă probleme legate de camerele foto, calibrarea ecranului, conexiunea Bluetooth și backup-ul pe iCloud, printre altele. În ciuda celor trei update-uri, utilizatorii raportează în continuare pe rețelele sociale diverse alte probleme. (Profit.ro)

2. Block.one, creatorul criptomonedei EOS, va plăti penalizări în valoare de $24 milioane în urma unui acord cu U.S. Securities and Exchange Commission. SEC a acuzat Block.one că a câștigat mai multe miliarde de dolari în urma unui ICO neînregistrat. (CoinDesk)

3. Apple News+ se lansează în Marea Britanie și Australia, unde va costa £9.99 respectiv AU$14.99 pe lună. Este prima extindere din martie, când Apple News+ a fost lansat în Statele Unite și Canada. (MacRumors)

4. PayPal devine prima platformă de plăți străină care oferă servicii de plată online în China, după aprobarea achiziției a 70% din GoPay, care deține licențe pentru tranzacții online și mobile. (TechCrunch)

5. Marile companii de tehnologie americane vor trebui să respecte noua și mai stricta legislație privind intimitatea care va intra în vigoare în California de la 1 ianuarie, după ce legislatorii americani nu s-au înțeles cu privire la clauzele viitoarei legi federale în aceeași materie. Fără o lege federală, companiile trebuie să se raporteze la legislația din fiecare stat. (Reuters)

6. Un hacker pakistanez pretinde că a accesat serverele producătorului de jocuri Zynga (FarmVille, Words With Friends), intrând în posesia datelor a peste 218 milioane de persoane. Zynga a început să-și înștiințeze utilizatorii, însă nu oferă informații cu privire la amploarea hack-ului. (TheHackerNews)

7. Doar aproximativ un sfert din publicațiile care vor face parte de la început din noua secțiune de știri a Facebook vor primi bani de la compania americană. Sumele puse la bătaie de Facebook variază de la 3 milioane de dolari pe an pentru o publicație națională, la câteva sute de mii de dolari pentru unii publisheri locali. Noua secțiune de știri ar urma să fie lansată chiar luna aceasta. (Profit.ro)

8. Specialiștii în securitate au descoperit un nou tip de atac ce vizează cartelele de telefon. Numit WIBattack, atacul constă în manipularea aplicațiilor care rulează pe SIM pentru a dobândi acces la datele de localizare ale telefonului. (Engadget)

9. Inginerii de la MIT au dezvoltat o modalitate prin care tag-urile RFID pot fi transformate în senzori alimentați de lumină ce pot fi folosiți de dispozitivele IoT. În locul unor baterii, device-urile pot fi alimentate de la soare și chiar de la lumina ambientală de interior. (NewAtlas)

10. Cele 13 meciuri din MLB transmise live pe YouTube au avut o audiență medie de 1,2 milioane de spectatori, cifră cu care șefii companiei se declară fericiți. Pe TV, Fox a înregistrat la aceleași meciuri audiențe de 2,2 milioane spectatori doar în Statele Unite. (Engadget)

Ți-ar mai putea plăcea
Colonial Pipeline a plătit hackerilor în jur de $5 milioane, în criptomonede, pentru a redobândi controlul asupra sistemelor – Cronica de Tehnologie
Mark Zuckerberg a făcut o scurtă demonstrație a modului în care va funcționa viitoarea cască de realitate mixtă a Meta – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău